Público
Público
Únete a nosotros

El ple sobre les retallades es farà després del debat dels pressupostos

ICV, SI i C's s'uneixen al PSC

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

L'esperat ple monogràfic sobre les retallades al Parlament se celebrarà finalment després del debat que la cambra catalana viurà sobre els pressupostos del 2012. Així ho va acceptar ahir el PSC després de constatar la dificultat de fer el ple sobre les tisorades del Govern abans de la discussió dels comptes, tal com havia demanat Pere Navarro.

El debat sobre els pressupostos està fixat pels dies 15 i 16 de febrer, i la portaveu adjunta del PSC al Parlament, Laia Bonet, es va mostrar ahir partidària de celebrar aquesta sessió específica sobre les retallades 'amb la tranquil·litat que faci falta'. A més, va puntualitzar que l'interès del debat va 'més enllà del contingut' dels comptes del 2012. Fonts del PSC van afegir que encaixar el debat sobre les retallades just abans del de pressupostos li hauria restat visibilitat.

Durant el dia d'ahir els grups d'ICV-EUiA, Solidaritat i Ciutadans es van sumar amb les seves signatures a la petició del PSC sobre la celebració d'aquest ple monotemàtic. PP i ERC no ho van fer, en una nova mostra del seu interès per poder arribar a un acord pel que fa als pressupostos d'enguany. El president dels independentistes, Oriol Junqueras, va justificar la seva posició explicant que es tracta d'un ple 'innecessari', exactament el mateix argument que li han dedicat des de CiU.

El dirigent republicà va afirmar que celebrar un ple monogràfic 'aïllat' en matèria de retallades és 'innecessari' i 'redundant' més 'enllà d'una rendibilització' política, i va pronosticar que els resultats d'aquest debat seran 'escassos'. Aquesta actitud va ser compartida pel portaveu convergent al Parlament, Jordi Turull, que va acusar el primer partit de l'oposició de caure en el 'populisme i la demagògia més barata i fàcil'.

El president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, que ja havia demanat un debat així fa un mes, va mostrar la seva alegria per la coincidència de plantejaments amb el PSC. 'És el que els correspon fer al Parlament', va manifestar.

Herrera va apuntar també que el Govern d'Artur Mas està 'desmantellant' l'Estat del benestar i va insistir que la qüestió és prou important perquè el debat arribi al Parlament.

En la mateixa línia es va pronunciar el diputat de Ciutadans Jordi Cañas, que va demanar el Govern que parli a la cambra catalana sobre la seva 'agenda oculta' per desmantellar l'Estat del benestar i la sanitat pública catalana.