Público
Público

Solidaritat catalana

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Totes les previsions dels organitzadors es van desbordar per la gran quantitat d'assistents a la manifestació. El dia 10 de juliol es va convertir en una gran manifestació ciutadana, amb gent de totes les edats, amb gent amb crosses i cadira de rodes, amb dones joves i dones grans, amb nenes i nens, avis i àvies. Una part de la Catalunya plural estava al carrer, i la convocatòria es va convertir en una gran concentració, que va envoltar els presidents i els partits i les entitats convocants, en una gegantina i simbòlica rotllana, que va impedir avançar a molts manifestants i va provocar la cloenda anticipada de la manifestació.

Alguns desmais i marejos van estimular l'ajuda mútua de la gent que suava i s'angoixava, i la solidaritat catalana es va posar en marxa, enlairant els més petits, atenent els marejats. Molt respecte, molt civisme, molts crits de 'Catalunya', al costat dels d''independència', i per lamentar els que van intentar agredir, trencant un esperit solidari i catalanista que es va manifestar al carrer per la defensa del nostre Estatut. Crec que hi haurà un després ben clar a aquesta gran concentració, i que és l'hora de demanar la solidaritat explícita de tots els ciutadans i ciutadanes de l'Estat espanyol, els que ens respecten i no han estat tampoc d'acord amb la sentència, i que hem de treballar per construir la nostra convivència. També hem d'exigir que el PP demani perdó a Catalunya, per haver presentat un recurs, titllat de maldestre, pel mateix Tribunal Constitucional, amb un nul sentit d'Estat i amb un nul respecte per la democràcia.

Ara és l'hora de la unitat, però pot ser una paraula buida si no hi ha un projecte compartit. A Catalunya en tenim un, l'Estatut, el vam votar en referèndum i ens dóna uns drets de ciutadania que abans no havien estat mai especificats. Ara volem defensar el que és nostre, però, per conviure en diversitat, ens hem d'organitzar bé i hem de superar el simbòlic atur dels nostres polítics. Hem de construir el futur amb respecte a la diversitat i amb eficàcia en l'autogovern, amb la solidaritat catalana que ja en el passat ens va permetre avançar.