Público
Público

Un trio musical' passejant per la Boqueria

Els populars celebren la reaparició del seu candidat i la visita d'un valor a l'alça, Alberto Ruiz-Gallardón

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Quina cantant és aquesta?' 'Crec que és una que canta pop en català'. 'I els dos del costat?' 'Deuen ser els músics'. Aquest és un dels riscos que es corren en organitzar un acte electoral en un dels punts turístics per excel·lència de Barcelona. Per aquestes dues joves turistes argentines, en un marge de temps de deu minuts el que va trigar la comitiva a creuar l'eixam de curiosos i endinsar-se entre les parades del Mercat de la Boqueria, la presidenta del PP es va convertir en hipotètica vocalista pop acompanyada d'un candidat barceloní en el paper de guitarrista i tot un alcalde de Madrid com a percussionista. La gent que els envoltava i la gran quantitat de periodistes que els acompanyaven entre cops de colze i empentes entraven dins dels plans lògics de qualsevol passejada d'una estrella de la música.

El dia que va començar l'etapa final de la campanya, el PP va inaugurar la setmana amb un convidat d'excepció: Alberto Ruiz-Gallardón. L'alcalde madrileny no va poder ocultar que viu un dels seus moments polítics més dolços: després d'haver estat apartat de la primeria línia de la política del PP a escala estatal, amb la convocatòria d'eleccions Rajoy el va repescar. Fins i tot el seu nom sona com a possible ministre de carteres de pes com ara Exteriors o Foment.

Fernández, Camacho i Gallardón brinden amb suc natural pel tram final de la campanya

El passeig va ser una dura empresa per al seguici popular, una cosa que haurien d'haver suposat amb anterioritat, ja que qualsevol persona que hagi rondat pel Mercat de la Boqueria en alguna ocasió sap que transitar entre els seus passadissos per l'entrada de la Rambla pot arribar a ser desesperant. Tot i això, a les 11.30 en punt, i malgrat la insistent pluja, tres persones vestides de negre impol·lut, envoltats de guardaespatlles, militants i turistes, es van disposar a visitar 'el millor mercat d'Espanya', segons va sentenciar Gallardón.

Japonesos frec a frec amb periodistes gràfics, treballadors del mercat que preguntaven als clients qui eren els que passaven davant el seu comerç i senyores emprenyades que els retreien que només visiten el mercat en eleccions, són algunes de les coses amb les quals els amfitrions Cama­cho i Fernández van obsequiar l'alcalde de Madrid en la seva primera visita a Catalunya com a candidat aquesta setmana.

El trio va passejar per la Boqueria durant més de mitja hora escollint, aparentment, comerços a l'atzar. Van parlar de cargols i d'uns galls penjats de les potes, i van beure el típic suc natural: dos de taronja i pinya i un, per al madrileny, de kiwi i coco. Aquí va arribar el moment del clímax. Els tres populars van posar per a les càmeres amb els sucs com qui ho fa amb un Oscar. Al darrere, membres del partit es posaven les mans al cap. 'El Jorge no hauria d'estar bevent coses fredes'. Tot i que ahir el candidat del PP es va retrobar amb la seva veu, una faringitis l'ha mantingut al marge de la vida electoral tot el cap de setmana. Tot i això, la presidenta del PP no va trigar a posar de manifest que 'la seva veu sempre ha estat present, candidat'.

Reapareix el candidat per Barcelona vaticinant que «el 21-N baixarà la prima de risc espanyola»

El convidat exercia d'això: només calia escoltar les seves agraïdes paraules dirigides a la regió que tants maldecaps ha generat històricament al seu partit: 'Catalunya serà el motor de la sortida de la crisi espanyola' fins a quatre vegades va repetir la idea, 'la Boqueria és el millor mercat d'Espanya' i 'Madrid necessita Barcelona'. Déu n'hi do.

Per posar el colofó a la visita pseudoturística, com quan els amfitrions acompanyen a la porta el seu convidat per acomiadar-se, el candidat del PP va mirar Gallardón amb complicitat, va treure la bola de vidre i va vaticinar: 'El 21-N baixarà la prima de risc espanyola'. Com qui diu 'blat' abans de tenir-lo al sac i ben lligat. D