Público
Público

Units per l'aiguai la universitat

El coneixement com a motiu de pau

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

El territori ja col·labora en molts àmbits clau. El nom de la Universitat Rovira i Virgili va ser la solució salomònica per tancar la guerra encesa entre Reus i Tarragona, que se la disputaven. Les facultats es van repartir. La peculiar fórmula va donar resultat i ara els campus estan descentralitzats, també a les Terres de l'Ebre.

La URV impulsa la regió del coneixement amb quatre parcs científics. Ja estan en marxa el del turisme i l'oci a Vila-seca, i el Vitec, especialitzat en enologia, a Falset.

Per altra banda, Reus enllesteix el Tecnoparc, orientat a la dietètica i a la nutrició i Tarragona en projecta un altre de química i productes socioculturals.

El Consorci d'Aigües de Tarragona, format per 19 municipis i 19 empreses, gestiona la concessió d'aigua del mini­transvasament de l'Ebre des del 1981. Tarragona, Reus, Valls, Vila-seca, Salou, Cambrils i Constantí formen la Mancomunitat d'Incineració. Ara s'ha unit amb el Consorci de Residus del Baix Camp, responsable de la planta de compostatge de Botarell, per gestionar plegats els residus del Tarragonès, el Baix Camp, el Baix Penedès i l'Alt Camp. Algunes vegades, a l'hora de la veritat, s'enterren destrals de guerra. D