Público
Público

Uns Reis per endolcir la crisi

La patge Estel explica als nens que els regals que no arribin enguany ho faran l'any vinent

ROSA FERNÁNDEZ

La Paula té quatre anys i vol aprendre a anar en bicicleta. Ha fet constar aquest desig en la seva carta als Reis Mags i ha demanat un model exclusiu, amb uns dibuixos de princeses. Amb il·lusió, espera poder llevar-se demà i trobar el seu desig fet realitat al costat de l'arbre de Nadal.

La Monste i el Joan Marc, els pares de la Paula, s'han hagut d'estrènyer el cinturó per poder fer front a les despeses en regals. 'Estem tots dos a l'atur, però farem el que calgui perquè la nostra filla no es quedi sense el que demana des de fa mesos', assegura el pare. La crisi econòmica serà l'encarregada d'embolicar la majoria de regals d'enguany.

La Cavalcada comença avui al Moll de la Fusta a les cinc de la tarda

Com la Paula, centenars de nens van apropar-se ahir al Taller Reial de Barcelona per entregar les cartes al patge Gregori i la patge Estel. La Marta vol una nina que enregistra vídeos a temps real i el Joel, un cotxe teledirigit. Mentre els més petits traslladaven els seus desitjos als missatgers reials, la patge Estel els advertia que, amb la crisi, enguany els Reis ho tenien més difícil que mai. 'Si no us poden portar el que demaneu, no us preocupeu. Ho torneu a escriure a la carta del proper any, que segur que arriba', els explicava.

Tot i així, els Reis intentaran satisfer totes les demandes. I tot ja és a punt. Els més menuts van poder comprovar-ho al mateix Taller Reial, on les carrosses del seguici estaven estacionades, en espera que aquesta tarda arribin Melcior, Gaspar i Baltasar.

El Mag Lari recordarà als menuts que cal anar a dormir aviat

La Cavalcada que recorrerà avui els carrers de Barcelona comptarà amb moltes novetats. Entre d'altres, hi haurà la incorporació d'una nova carrossa de músics africans que aportarà un toc de color molt especial. Els assistents podran gaudir en directe del sabar i la mandinga, dues danses africanes espectaculars. Senegane, organitzador de la carrossa, assegura que fa més d'un any que assagen perquè 'tot surti perfecte'. 'Volem despertar un somriure a tots els nens que vinguin a veure'ns', explica.

A més, el Mag Lari s'encarregarà de recordar als nens que avui cal anar a dormir aviat per tal que els Reis puguin fer la seva feina. Amb espectacle de màgia inclòs, presidirà l'Hora d'anar a dormir, una innovadora construcció amb més de 18.000 vats de llum.

Però no totes les carrosses que acompanyaran els Reis Mags seran noves. La tradicional comparsa dels xumets gegants i la dels carters reials formaran part del seguici. També ho farà el tren que duu el carbó per tal de recordar als nens que no es portin malament.

Unes llançadores aproparan més de 18.000 quilos de caramels al públic

Novetat i tradició s'aliaran aquesta nit per fer gaudir grans i petits en set grans blocs que ocuparan més de 800 metres. Durant cinc quilòmetres repartiran més de 18.000 quilos de caramels ajudats per unes llançadores que aproparan les llaminadures als assistents que estiguin més allunyats del seguici.

A dos quarts de cinc de la tarda s'aixecarà el teló al Moll de la Fusta quan els Reis arribin en el pailebot Santa Eulàlia. Serà l'inici d'un gran espectacle concebut com una obra de teatre, amb guió i música propis. Més de mil participants faran realitat aquest xou de carrer que pretén apropar els Reis Mags al públic, fent dels menuts els autèntics protagonistes.