Público
Público

Viladecans precinta els seus dos 'after hours' per falta de permís

Oci. El tancament continua l'actuació de diumenge passat als locals Row14 i Merci

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

El precinte de la policia local de Viladecans impedeix des d'ahir el pas als after hours Row14 i Merci. Diumenge passat, mentre centenars de joves ballaven a plena llum del dia, l'Ajuntament anunciava l'ordre de tancament dels dos locals pel fet de no disposar de la llicència municipal corresponent, i ahir es va fer efectiva. Són afters amb llicència de discoteca però no disposen del permís complementari d''activitat de règim especial', necessari per obrir a les hores que ho fan ells, a partir de les sis del matí.

El consistori va obrir expedients als dos locals fa gairebé un any. Des de llavors, han presentat al·legacions i recursos, però l'Ajuntament de Viladecans ha desestimat les seves demandes. El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, José Luis Atienza, recorda que la decisió s'ha pres després d'un procés administratiu i amb 'totes les de la llei'. La discoteca Merci, que es troba en un polígon industrial des de fa sis anys, va ser expedientada a partir d'un informe urbanístic negatiu per incomplir la normativa d'horaris.

En el cas del Row14, situat a l'autovia de Castelldefels, s'incompleixen els criteris urbanístics i els requisits legals en trobar-se a menys de 500 metres del barri residencial de Gavà Mar. Els veïns d'aquesta urbanització han denunciat reiteradament amb imatges i vídeos com pateixen la festa paral·lela que es desenvolupa als cotxes dels que surten de l'after, consumint alcohol al carrer i amb la música a tota pastilla.

El propietari del Merci ja ha portat el cas a un jutjat contenciós administratiu, on ha demanat la suspensió cautelar del tancament per via urgent fins que es resolgui el recurs judicial que ha presentat. Si el jutge accepta el seu recurs, es donarà la mateixa situació que a Cornellà, on dues discoteques situades al polígon de Femades tenen la llicència revocada des de maig del 2010. Els propietaris dels locals van recórrer al TSJC i asseguren que continuaran obrint cada cap de setmana fins que una sentència ferma no els obligui a tancar.

Els responsables del Row14 encara estudien les mesures que prendran, però la seva pàgina web continua anunciant la festa organitzada per diumenge vinent a partir de les sis de la matinada. Mentrestant, les fotografies amb el precinte policial es van escampar ahir per les xarxes socials entre els habituals del local. Una recollida de signatures on-line contra el seu tancament suma ja més de 500 adhesions i Facebook es va omplir de missatges de suport a la discoteca. Alguns usuaris proposen fer una festa aquest diumenge al pàrquing de l'after si finalment, com mana l'Ajuntament, no obre les seves portes.