Público
Público

Denúncia per una dona que va morir a urgències de Sant Pau

  

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

La família de Consuelo Carrasco denunciarà l'hospital de Sant Pau després que la dona, de 63 anys i amb un càncer de fetge, morís a urgències del centre el 29 de setembre passat després d'haver-hi passat nou hores. La dona va ingressar a les 13 hores afectada de vòmits, diarrees, marejos i un fort dolor toràcic, i amb un alt risc d'hemorràgia pels medicaments que s'estava prenent.

Segons consta en l'historial, a la pacient no se li va efectuar una exploració de l'abdomen per TAC fins al cap de cinc hores de ser atesa, quan la família va ser advertida que hi havia una hemorràgia interna al fetge. El metge que la va atendre va avisar que se li havia de practicar una arteriografia, per la qual cosa calia la participació d'un radiòleg intervencionista, de qui Sant Pau no disposa des del 2007, quan va signar un protocol amb l'Hospital Clínic perquè fos aquest centre qui cobrís aquesta especialitat en cas de necessitat.

L'informe del Defensor del Pacient revela que el metge va donar dues opcions: esperar fins al dia següent o traslladar-la amb una ambulància fins al Clínic. Aquesta va ser l'opció triada per la família, que una hora després va rebre la comunicació que seria traslladada. El problema rau en el fet que en aquells moments no hi havia ambulàncies disponibles i que hi havia una protesta de professionals de l'hospital a causa de l'expedient de regulació presentat per la direcció.

Tot i que els familiars es van avenir a contractar una ambulància privada, la possible resolució del problema va arribar tard. A les 9.00 hores la dona va empitjorar i el metge va assegurar que no era ètic traslladar-la. La dona va morir a les 22.10 hores en una sala d'urgències, sense que ni tan sols fos traslladada a un box.

Un portaveu de l'Hospital de Sant Pau afirma que no tenia coneixement de la denúncia fins dilluns, quan la notícia la va publicar La Razón. Des del centre asseguren que la família no es va dirigir al servei d'atenció al client i que no consta cap queixa. Després de localitzar-los dilluns a la nit, el centre es va citar amb ells per divendres.

L'hospital va certificar ahir que no hi ha radiòleg intervencionista al centre, però que no és conseqüència de les retallades. I no va aclarir el problema per fer el trasllat en argumentar que no es poden revelar dades de l'informe mèdic.