Cargando...

Una reserva natural del circ al Montseny

Les carpes del Circ Cric , capitanejades per Tortell Poltrona, es transformen en el Cabaret Coluche', un espai on tot s'hi val

Publicidad

Els titelles tenen orgasmes, juguen amb foc, ploren i n'hi ha que, fins i tot, valoren la possibilitat de suïcidar-se. "No parlen, però aquests ninots estan més vius que algunes persones", deia a cau d'orella una dona al seu company la nit de divendres passat dins una de les carpes del Circ Cric, instal·lat al Parc Natural del Montseny. Per arribar-hi s'ha de localitzar el nucli de Sant Esteve de Palautordera, on els cartells que anuncien el circ condueixen a una carretera estretaamb arbres a banda i banda. És laparticular catifa vermella que portacap a "la reserva natural del circ", com l'anomena el pallasso TortellPoltrona, l'artífex del festival Circ Cric. Una proposta que fins a l'11 de juny combina la música i les varietats, i ofereix una oportunitatúnica de veure companyies es­­tran­­geres i artistes internacionals.

Publicidad

Obert els caps de setmana, el Cric ofereix espectacles per a totes les edats, però les nits dels divendres estan dirigides al públic adult. Batejades amb el nom de Cabaret Coluche, en homenatge a Michel Gérard Joseph Colucci, un pallasso francès i compromès amb els drets socials. Diuen que tenia una filosofia pròpia i un esperit crític dels que molesten en els sopars en què les converses tracten de comprar-se un cotxe més gran o triar un destí exòtic per a les properes vacances. Entre altres projectes, aquest pallasso provocador va fundar els Restaurants del Cor, uns establiments per als més pobres repartits per França que encara funcionen.

Click to enlarge
A fallback.

"No parlen, però aquests ninots estan més vius que algunes persones"

Amb la voluntat de recordar el tarannà de Colucci, la primera part del Coluche és un debat, amb olor de botifarra a la brasa i torrades, conduït pels Germans Poltrona i Xavier Soler, el mateix que interpretava el ja mític Doctor Soler que apareixia al programa Persones humanes de TV3. Buscant la reflexió i la polèmica, els tres còmics fan paròdia del món dels opinadors, posen un semàfor vermell al futbol, repassen l'Estatut i capgiren els titulars de la premsa. "Volem opinar dels opinòlegs", crida en Tortell a la caça d'algun espectador arrauxat que vulgui compartir els seus comentaris amb tots els presents.

Publicidad

La tertúlia de nas vermell s'acaba a ritme de festa major. "L'espectacle és a punt de començar!", canten els opinòlegs. L'audiència somriu, engrescada pel debat, però també per les begudes que xarrupen. Minuts més tard, l'espectacle comença.

"Volem opinar dels opinòlegs!', crida en Tortell a la caça d'algun espectador"

Publicidad

Uns titelles que riuen, flirtegen i tremolen, acaben seduint un públic que no veu embadalit com la tendresa i l'humor poden barrejar-se sense caure en la cursileria. Els manipuladors d'aquests personatges van vestits de negre i es fonen amb l'escenari. Són els Contadores de Estórias, una companyia brasilera amb 40 anys d'experiència que a través de breus escenes quotidianes saben capturar l'atenció. El seu secret és interpretar petites escenes quotidianes amb girs inesperats. Els aplaudiments que reben al final no deixen dubte: han seduït el públic.

Caminant cap a la sortida, una parella xoca amb el Doctor Soler, el guru sentimental de molts seguidors del programa de Mikimoto. El noi i la noia alenteixen el pas. "Hem de parlar", diuen gairebé alhora. Llavors, esclaten a riure, pugen al cotxe i callen. La funció els ha recordat que les paraules de vegades fan nosa.

Publicidad

Les titelles tenen orgasmes, juguen amb foc, ploren i, n'hi ha que, fins i tot, contemplen la possibilitat de suïcidar-se. "No parlen, però aquests ninots estan més vius que algunes persones", li deia a cau d'orella una dona al seu company la nit de divendres passat dins una de les carpes del Circ Cric, instal·lat al Parc natural del Montseny. Per arribar-hi s'ha de localitzar el nucli de Sant Esteve de Palautordera, els cartells que anuncien el circ condueixen a una carretera estreta amb arbres a banda i banda, que fa de catifa vermella a "la reserva natural del circ", com l'anomena el pallasso Tortell Poltrona, l'artífex del festival Circ Cric. Una proposta que fins l'11 de juny combina els pallassos, la música i les varietats, oferint una oportunitat única de veure companyies estrangeres i artistes internacionals.

L'audiència somriu engrescada per la tertúlia i per les begudes que xarrupen

Publicidad

Obert els caps de setmana el Cric ofereix espectacles per a totes les edats, però les nits dels divendres estan dirigides al públic adult. Batejades amb el nom de Cabaret Coluche, en homenatge a Michel Gérard Joseph Colucci, un pallasso francès, provocador i compromès amb els drets socials. Diuen que Colucci tenia una filosofia pròpia i un esperit crític dels que molesten en els sopars on les converses tracten de comprar-se un cotxe més gran o triar un destí exòtic per a les properes vacances.

Entre altres projectes, va ser el fundador dels Restaurants del Cor, uns establiments per als més pobres repartits arreu de França i que encara funcionen. La seva mort al 1981 quan ja era candidat a la presidència de la República francesa va agafar a tothom per sorpresa. Sopar i tertúlia

Publicidad

Amb la voluntat de recordar el seu tarannà, la primera part del Coluche és un debat, amb olor de botifarra a la brasa i torrades, conduït pels germans Poltrona i Xavier Soler, el mateix que interpretava el ja mític Doctor Soler del Persones Humanes. Buscant la reflexió i la polèmica, els tres còmics fan paròdia del món dels opinadors, posen un semàfor vermell al futbol, repassen l'Estatut i capgiren els titulars de la premsa. "Volem opinar dels opinòlegs", crida en Tortell a la caça d'algun espectador arrauxat que vulgui afegir els seus comentaris.

La tertúlia de nas vermell s'acaba a ritme de festa major. "¡L'espectacle és apunt de començar!", canten els opinòlegs. L'audiència, engrescada per la tertúlia, i pels líquids que beuen en uns gots de plàstic de color taronja, somriu.

Publicidad

Asseguts a la carpa veïna, els personates que riuen, flirtegen i tremolen sedueixen al públic. són els de la companyia brasilera Contadores de estórias, (descripció espectacle)

Caminant cap a la sortida, una parella xoca amb el Doctor Soler, guia sentimentals de parella de molts dels que seguien el Persones Humanes de Miki Moto. El noi i la noia alenteixen el pas. "Hem de parlar", diuen gairebé alhora. Llavors, esclaten a riure i pugen al cotxe. Callen. Els titelles que acaben de conèixer no parlen. Tots dos saben que les paraules de vegades fan nosa i que els gestos són més convincents. L'espectacle dels brasilers s'ha acabat, però les seves històries acompanyen tan lluny com l'espectador ho permeti.

Publicidad