Público
Público
successos

S'eleven a quatre el nombre de morts en l'explosió que ha destruït un edifici al centre de Madrid

La quarta víctima és un sacerdot de 36 anys que va resultar ferit en la deflagració i ha mort a l'hospital aquest dijous al matí. La detonació s'ha produït aquest dimecres a pocs minuts de les tres de la tarda al centre parroquial de l'església de la Verge de la Paloma, que queda darrere. Al costat de l'edifici hi ha una residència de gent gran i l'escola La Salle.

Imagen de la explosión en la calle Toledo. Twitter
Imatge de l'explosió a Madrid. Twitter.

agències

Una forta explosió en ple centre de Madrid, al carrer Toledo, ha provocat almenys quatre morts, entre els quals una dona de 85 anys, i un desaparegut, segons la delegació del Govern espanyol a Madrid. La detonació es va produir aquest dimecres minuts abans de les tres de la tarda. L'edifici, al costat d'una residència de gent gran, una església i una escola, ha quedat pràcticament del tot destruït, i ha caigut runa tant al carrer com al pati de l'escola.

A les tres primeres víctimes mortals confirmades dimecres cal afegir-ne una quarta per la mort aquest dijous al matí d'un dels ferits greus. La quarta víctima és un sacerdot de 36 anys de la parròquia la Verge de la Paloma, ubicada a l'edifici afectat, i que havia resultat ferit en l'explosió, segons ha informat l'Arxidiòcesi de Madrid. L'home ha mort aquesta matinada a l'hospital, on va ser traslladat ferit greu. 

Segons el servei d'emergències de Madrid, el balanç a última hora d'aquest dimecres era de tres morts, onze ferits -un dels quals seria la quarta víctima mortal- i un desaparegut. Tots ells traslladats a l'Hospital de la Paz. Unitats canines de la Policia busquen a possibles persones atrapades entre la runa.

Una explosió de gas es perfila com la causa de l'accident a l'edifici, de sis plantes i amb almenys quatre d'elles afectades, que és el centre parroquial de l'església de la Verge de la Paloma. Segons la web de la parròquia, inclou despatxos, un centre d'acollida de Càritas, vuit centres de reunions i tres habitatges per sacerdots.

Part de l'edifici s'ha incendiat després de l'explosió i els bombers de l'Ajuntament de Madrid treballen per a extingir les flames. Les plantes superiors del centre parroquial "hauran de ser objecte d'un enderrocament controlat", ha assegurat l'alcalde de la capital, José Luis Martínez Almeida. Tal com ha explicat, "és difícil tenir viabilitat", per la qual cosa "caldrà procedir al seu desmuntatge controlat". Tot i això, ha indicat que els bombers hauran de revisar la paret mitgera amb la residència de gent gran contingua, en la qual ningú ha resultat ferit.

Residents d'un centre de gent gran i alumnes evacuats

Segons ha apuntat Almeida, no s'han produït víctimes ni a la residència de gent gran propera, els usuaris de la qual han estat evacuats a l'hotel del davant, ni tampoc al col·legi annex, ja que el pati estava buit degut encara a la neu sense fondre que va deixar la borrasca Filomena. Nou dotacions dels Bombers de Madrid i onze unitats del Samur s'han desplaçat a la zona.

El vicepresident de la Comunitat, Ignacio Aguado, no ha descartat que pugui haver-hi més defuncions i ha qualificat els fets de "terrorífics", encara que ha indicat que podria haver estat encara pitjor.