Público
Público

ATEMPTAT Atropellament massiu a la Rambla de Barcelona

Hi ha desenes de ferits  i diferentes fonts assenyalen que 13 persones haurien perdut la vida. EL conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha declarat que no més epodia confirmar la mort d'una persona. Altres fonts assenyalen que s'han produit alguns trets. L'autor de l'atemptat estaria atrinxerat a un bar de la zona.

Ferits al terra de la Rambla de Barcelona després d'un atropellament massiu TWITTER

PÚBLIC

Tota la zona de la part de dalt de la Rambla, a l'alçada del Liceu, ha estat acordonada després d'un atropellament massiu que s'ha produit en aquesta zona.

Els Mossos d'Esquadra han confirmat que una persona, que conduia una furgoneta, ha estat autora de l'atemptat. Algunes fonts assenyalen que aquesta persona hauria fugit a peu, després d'haver-se llençat sobre la gent amb el vehicle.

L'autor de l'atemptat hauria iniciat el seu recorregut criminal des de dalt de tot de la Rambla en direcció cap al port i s'ha aturat a la vora del Teatre del Liceu.

Una altra furgoneta llogada pels implicats en l'atemptat ha estat localitzada a la ciutat de Vic.

Furgoneta utilitzada per cometre l'atemptat

Furgoneta utilitzada per cometre l'atemptat

Els comerços de la zona han estat tancats així com els accessos a l'estació de Metro. Els viannants, entre ells una gran quantitat de turistes, han abandonat la zona pel Passeig de Gràcia i altres carrers.

La policia ha ampliat el perímetre de seguretat, informa la nostra companya Elena Parreño des de les immediacions de la Plaça de Catalunya.

Els Mossos d'Esquadra han acordonat la zona i han eixamplat el perímetre de seguretat fins a la Gran Via

Els Mossos d'Esquadra han acordonat la zona de la Plaça de Catalunya i han eixamplat posteriorment el perímetre de seguretat fins a la Gran Via / Elena Parreño

Hi ha un nombre indeterminat de ferits i diverses fonts assenyalen que 13 persones haurien perdut la vida.

El conseller d'Interior de la Generalitat, Joaquim Forn, ha confirmat hores més tard aquesta xifra de victimes mortals i que hi hauria aproximadament uns cinquanta ferits.

Altres fonts assenyalen que s'han produit alguns trets i que la xifra de morts seria més alta.

Una persona armada, si més no, s'hauria atrinxerat en un restaurant proper al mercat de la Boqueria.

Els Mossos d'Esquadra han instat a la persona o persones que se suposava que estaven atrinxerades en aquest restaurant que es lliuressin a la policia.

Acció policial contra presumptes responsables

Segons informacions posteriors, una persona hauria estat detinguda i altres dues haurien aconseguit fugir.

Una d'aquestes persones, segons TV3, hauria estat abatuda en un intercanvi de trets a Sant Just Desvern, a la vora de l'edifici Walden. Es tractaria d'una persona que hauria saltat un control a la Diagonal en un cotxe blanc, hauria atropellat una agent dels Mossos d'Esquadra i hauria fugit.

La part baixa de la Rambla també ha estat acordonada.

L'Ajuntament de Barcelona, ha informat Joaquim Forn, ha decidit suspendre tots els actes lúdics i festes previstes per avui, entre elles les de la Vila de Gràcia.

Els Mossos d'Esquadra han demanat que no es difonguin per xarxes socials imatges del dispositiu policial que es troba en marxa i que la població no s'acosti a l'àrea de l'atemptat. Es tracta d'un "dispositiu de recerca de l'autor de l'atropellament", per la qual cosa la policia també demana a qui ja es troba a la zona que no es mogui dels llocs on han buscat refugi i que no surti al carrer fins que es donin instruccions en aquest sentit.​

Zona desallotjada després de l'acció terrorista

Zona desallotjada després de l'acció terrorista

Hores més tard, ja cap a al vespre, les persones que es trobaven immobilitzades a diferents locals han pogut abandonar establiments comercials i edificis de la zona.  

Interior ha facilitat el número de tel 932142124 per a que l'utilitzi qui  necessiti informació sobre persones afectades i ha demanat que qui pugui proporcionar dades ho faci a través del 112 i el 091.

Els treballadors de l'empresa Eulen, que traballen en tasques de seguretat de l'aeroport i que han participat en diferents accions d'aturada, han decidit suspendre la vaga per facilitar els viatges de possibles persones afectadezs,