Público
Público

AVANÇ D'ENTREVISTA El PSOE no descarta la presentació de la seva pròpia moció de censura

El portaveu socialista, José Luis Ábalos, figura clau en la campanya que va fer possible el retorn de Pedro Sánchez a la secretaria general del PSOE, deixa oberta també la possibilitat de donar suport a la moció presentada per Podem.

El portaveu socialista, José Luis Ábalos, durante l'entrevista amb Públic. /PÚBLICO

"És una decisió que no està presa. Depèn del secretari general". "No descartem res". Són respostes del portaveu del grup socialista al Congrés, José Luis Ábalos, davant la possibilitat de donar suport a la moció de censura presentada per Podem o la que el propi PSOE pugui presentar, tal com va suggerir Pablo Iglesias.

Ábalos es pronuncia d'aquesta manera en una entrevista concedida a Públic, que publicarem en la seva integritat aquest diumenge i en la qual exposa el seu punt de vista sobre qüestions com ara el pròxim congrés del PSOE, l'elecció de la nova direcció, les relacions amb el PSC i el procés sobiranista a Catalunya.

En una de les seves fugaces visites a València, Ábalos, figura clau en la campanya que va fer possible el retorn de Pedro Sánchez a la secretaria general del PSOE, llança un missatge a la vella guàrdia del partit: "han de respectar el pluralisme i els nous temps ".

El portaveu socialista ofereix les seves impressions sobre el complex panorama polític a l'Estat espanyol i parla també sobre l'actual situació del Partit Socialista del País Valencià (PSPV). Considera que l'actual President de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, "ha de presentar un projecte que reculli el pluralisme i reflecteixi la nova situació" i adverteix que "en un procés de primàries pot haver un altre candidat".

¿Te ha resultado interesante esta noticia?