Cargando...

El col.lectiu LGTBI demana la implicació dels Mossos d'Esquadra per aturar les discriminacions

L'Observatori contra l'Homofòbia insta el cos policial a atendre qualsevol discriminació LGTBIfòbica, més enllà de l'àmbit penal, i demana a les institucions més esforços en l'atenció a les víctimes

Publicidad

Les jornades organitzades per l'Observatori a Barcelona. OCH

BARCELONA,

L'Observatori contra l'Homofòbia (OCH), entitat impulsora de la Llei 11/2014 que lluita contra la discriminació del col·lectiu LGTBI, ha aprofitat que el 17 de maig és el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia per visibilitzar les necessitats que encara tenen a Catalunya. El seu president, Eugeni Rodríguez, ha demanat als Mossos d'Esquadra que rebin qualsevol denúncia d'una persona LGTBI encara que no sigui d'àmbit penal. “Tota persona que pateixi una agressió o discriminació LGTBIfòbica ha de poder denunciar-ho en el lloc més proper. Aquests llocs són les comissaries dels territoris”, ha defensat en un contacte amb als mitjans dimarts a la tarda al Pati Manning de Barcelona.

Publicidad

L'atenció a les víctimes, una assignatura pendent

Una altra reclamació de la jornada ha estat la necessitat de millorar l'atenció de les víctimes que pateixen LGTBIfòbia a tots els territoris catalans. Rodríguez, en una taula rodona amb el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós, ha exposat la urgència de materialitzar el conveni que han acordat la Generalitat i l'OCH perquè aquesta entitat, a través del seu Servei d'Atenció a les Víctimes, pugui atendre a qualsevol persona “en estat de vulnerabilitat”, i no només les que pateixen agressions. Aquest conveni, que ja existeix amb l'Ajuntament de Barcelona des de fa un any, s'hauria d'implementar aquest mateix mes maig amb la Generalitat.

Click to enlarge
A fallback.

Una llei que segueix sense reglament

El president de l'OCH ha tornat a denunciar que no s'hagi desplegat el reglament d'infraccions i sancions que preveu la Llei 11/2014, després de quasi tres anys de vigència, i quan fa només un mes el Parlament va demanar per unanimitat la seva implantació. “Canviaria molt el procediment per agilitzar les denúncies”, ha defensat. Per això, ha criticat l'anunci d'Amorós de la nova Llei d'Igualtat i No Discriminació que està tramitant el Parlament: “Si no hem estat capaços d'implementar la 11/2014, com fem una altra sense acabar la primera?”.

Augmenta el bullying LGTBIfòbic

Durant l'acte s'han exposat els resultats de l'informe de l'estat de la LGTBIfòbia del 2016 que ja va anunciar Públic, recordant que han augmentat els casos de bullying LGTBIfòbic a Catalunya i que el col·lectiu transsexual ha assolit una major visibilització gràcies a les conquestes en els drets a la salut. Per això, la directora de l'estudi, Elena Longares, ha demanat “treballar més en la prevenció d'aquest tipus de bullying”.

Publicidad