Público
Público

La Comissió Europea compra 250 milions de dosis de la vacuna contra la Covid de la farmacèutica catalana Hipra 

Catorze estats podran disposar del vaccí un cop rebi l'autorització de l'EMA per a la comercialització

Els laboratoris d'HIPRA.
Els laboratoris d'HIPRA. HIPRA

La Comissió Europea ha anunciat aquest dimarts la signatura d'un contracte amb la farmacèutica catalana Hipra, amb seu a la localitat gironina d'Amer, per a l'adquisició conjunta de fins a 250 milions de dosis de la seva vacuna contra la Covid-19. En l'adquisició conjunta hi participen 14 estats de la UE, de manera que l'acord posarà ràpidament a disposició dels països participants la vacuna, un cop aquesta hagi rebut l'aval de l'Agència Europea del Medicament (EMA per les sigles en anglès). I és que actualment la vacuna està sent objecte de revisió per l'EMA, que ha d'autoritzar-ne la comercialització.

L'eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, ha apuntat que el vaccí de la farmacèutica catalana complementarà la cartera de vacunes per garantir "la màxima preparació" de cara a la tardor i l'hivern.

Kyriades també ha destacat que és essencial que la vacunació i les dosis de reforç augmentin en els pròxims mesos i ha afirmat que treballen incansablement per garantir-ne la disponibilitat. L'acord amb Hipra complementarà una cartera europea diversificada de vacunes que inclou els contractes ja signats amb AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, Moderna, Novavax y Valneva.

En concret, el contracte marc d'adquisició conjunta l'han signat l'empresa Hipra amb l'Hera, l'Autoritat de Preparació i Resposta davant d'Emergències Sanitàries de la Comissió Europea.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?