Público
Público

CULTURA Empar Moliner, guanyadora del 42è Premi de les Lletres Catalanes amb la novel·la 'Benvolguda'

El premi té una dotació de 60.000 euros i la novel·la es publicarà el març a l'editorial Columna. No és autobiogràfica però hi ha aspectes que estan "basats" en "gent propera" a l'escriptora

L'escriptora Empar Moliner, guanyadora del 42è Premi Ramon Llull amb la novel·la 'Benvolguda'.
L'escriptora Empar Moliner, guanyadora del 42è Premi Ramon Llull amb la novel·la 'Benvolguda'. Maria Asmarat / ACN

L'escriptora Empar Moliner ha guanyat el 42è Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull amb la novel·la Benvolguda. Protagonitzada per una dona de 50 anys, l'obra parla sobre el pas del temps, la "vulnerabilitat de l'amor matrimonial", la "drogodependència de la maternitat" i la "caducitat" de la vida artística. Així mateix, Moliner ha recalcat que un dels temes que aborda és la menopausa, ja que considera que se'n parla "poc i molt edulcoradament".

Té una dotació de 60.000 euros i es publicarà el març a l'editorial Columna

"És una reflexió sobre el passat, l'amistat i les qüestions que no t'acaben d'explicar i que són sempre sorprenents i gens simpàtiques sobre aquest període que se'n diu menopausa", ha detallat. La novel·la guanyadora té una dotació de 60.000 euros i es publicarà el 9 de març a l'editorial Columna.

La protagonista, la Remei Duran, és una dibuixant de prestigi que es considera una senyora "atractiva" i "massa feliç". Una tarda, mentre està asseguda al seient del darrere del cotxe familiar, s'adona que el seu marit, que és més jove que ella, s'enamorarà de la copilot, una noia violinista que els acompanya a casa per assajar. Ells dos encara no ho saben, però ella sí. A partir d'aquí, la protagonista "es prepara per saber què ha de fer".

"La novel·la comença quan la seva protagonista ja ha tingut el certificat oficial de menopàusica", ha assenyalat Moliner. L'escriptora ha explicat que no considera que sigui una obra autobiogràfica perquè tot és ficció, malgrat que ha reconegut que hi ha aspectes que estan "basats" en "gent propera" a ella. "No és la meva història, el lector ja veurà per què", ha apuntat.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?