Público
Público

Mossos d'Esquadra Dimiteix el director general dels Mossos d'Esquadra

Andreu Martínez deixa el càrrec i serà substituït per Pere Ferrer, fins ara cap de gabinet de comunicació del conseller Miquel Buch.

Andreu Martínez dimiteix com a director general dels Mossos d'Esquadra. Europa Press

públic

El director general dels Mossos d'Esquadra, Andreu Martínez, ha dimitit aquest dilluns "per motius personals" i perquè considera que "ha assolit els reptes" que s'havia plantejat, segons ha avançat Catalunya Ràdio. Després d'un any i tres mesos en el càrrec, Martínez es retira a les portes del segon aniversari de l'1 d'octubre.

El fins ara cap de gabinet del conseller d'Interior, Miquel Buch, Pere Ferrer, serà el successor de Martínez. Ferrer també havia format part dels gabinets dels exconsellers Jordi Jané i Quim Forn, formant part d'Interior des del 2015. També va passar per l'Ajuntament de Barcelona durant el mandat de l'exalcalde Xavier Trias

El nou director general arriba a la policia catalana quan queden poques hores pel segon aniversari del referèndum de l'1 d'octubre, a punt de conèixer la sentència als polítics i líders socials independentistes i després de l'Operació Judas contra membres dels CDR. El nou director general haurà de gestionar la institució davant el que s'espera que sigui una nova "tardor calenta", amb mobilitzacions ciutadanes per aquests fets, i amb el focus posat des de Madrid de cara als operatius que es programin davant la protesta ciutadana.

Segons informa el diari Ara, Martínez va presentar la renúncia fa uns dies donant per acabada la seva etapa, arribant a la policia catalana després de l'aplicació de l'article 155 i en substitució de l'exdirector Pere Soler. El canvi arriba just després que Buch cessés la fins ara cap de comunicació de Mossos, Joana Vallés.

El conseller ha agraït la tasca de Martínez via xarxes socials, tant per les "noves places" com per l'entrada al Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO). Així mateix, ha desitjat "molta sort" al nou càrrec.