Cargando...

Contingut patrocinat

DO Conca de Barberà: innovació i estima per la terra

Elaborar vi a l’empara d’una denominació d’origen és garantia d’origen i qualitat

Castell de Milmanda, Vimbodí i Poblet. — Maria Rosa Ferré

La història de la vitivinicultura a la Conca de Barberà ha anat molt lligada a la història de la comarca. Els antecedents més remots es troben abans de l’època romana. La seva ubicació els converteix en una zona privilegiada per l’elaboració i producció de vins i també d’escumosos. La DO Conca de Barberà és una denominació d’origen amb història, riquesa paisatgística, amb cellers que innoven i amb gent que estima la seva terra i els seus vins per sobre de tot.

Passejar per aquesta denominació d’origen és perdre’s per les vinyes per a descobrir, de primera mà, el sentiment que hi viu la gent que hi treballa, gaudir de l’impressionant patrimoni històric i cultural del territori: indrets com el Monestir de Poblet amb la ruta del Cister, el Montblanc Medieval o el Museu de la Vida Rural. En definitiva, la Conca de Barberà és un excel·lent maridatge de paisatge, patrimoni, cultura i vi.

La ruta del vi trepat

Do Conca Barberà.

La lleugeresa de la varietat trepat ha construït la nova veu dels vins de la Conca de Barberà. Una terra lligada a la vinya des dels temps de la reconquesta, que va veure aflorar la cultura del vi gràcies als monjos cistercencs, que va ser testimoni directe del boom cooperatiu, que conserva cellers modernistes que són autèntiques catedrals del vi i que, avui, ressorgeix gràcies a viticultors que miren al passat per construir el futur. El viver de celleristes, iniciatives inspirades en el trepat i les varietats autòctones i la voluntat de modernitzar el panorama vitivinícola constitueixen el principal atractiu d’una DO que té molt camí per recórrer. Sigues el primer a fer-ho i no te’n penediràs.

L’enoturisme a Catalunya

Darrere de cada ampolla que es produeix a Catalunya hi ha un univers que se’t mostra en destapar-la. I en tastar-la, et revela el seu caràcter franc, la naturalesa del paisatge on ha nascut, la personalitat de qui l’ha forjat i l’esperit de qui l’ha fet créixer.