Público
Público
coronavirus

Educació rep 41.200 sol·licituds telemàtiques en el primer dia de preinscripció escolar

El procés va començar aquest dimecres i finalitza el 22 de maig. A partir del 19 es podrà fer presencialment. Els problemes de connexió derivats de l'elevat nombre de sol·licituds es van resoldre durant el dia, segons el Departament.

Los pediatras proponen una apertura gradual de los colegios en función de edad y situación epidemiológica
Infants en una aula. / ARXIU

acn

El Departament d'Educació va rebre aquest dimecres 41.200 sol·licituds telemàtiques en el primer dia de preinscripció escolar, segons ha informat la Conselleria. El director general d'Atenció a la Família i la Comunitat Educativa, Juanjo Falcó, ha explicat a Catalunya Ràdio que els problemes de connexió que va patir el sistema es van resoldre durant el dia i que no va passar "res extraordinari" que no passi amb aplicacions d'aquestes característiques.

Falcó ha valorat que el primer dia ja denota un "bon ritme de sol·licituds" i creu que es complirà la previsió que "majoritàriament", fins a un 80%, siguin sol·licituds telemàtiques. La previsió general és que Educació rebi entre 130.000 i 140.000 sol·licituds.

Educació creu que es complirà la previsió que fins a un 80% siguin sol·licituds telemàtiques

El procés de preinscripció durarà fins al 22 de maig i serà principalment telemàtic com a conseqüència de la situació actual pel coronavirus. Tot i això, a partir del 19 de maig es podrà fer de manera presencial a les escoles per aquelles famílies que no ho puguin fer des de casa.

Falcó ha insistit que tenen els mateixos drets aquells que hagin presentat les sol·licituds el primer dia com els que ho facin l'últim. A més, ha volgut tranquil·litzar les famílies ja que hi ha "flexibilitat" a l'hora d'acreditar alguns requisits, com per exemple, el domicili si no es pot aconseguir el certificat del padró municipal per l'actual confinament. Ha afirmat però que malgrat aquesta flexibilitat seran rigorosos i es controlarà la veracitat de la informació aportada per evitar fraus.

Per últim, ha explicat que romandrà personal al centre per a les següents preinscripcions, les dels ensenyaments postobligatoris. També ha detallat que les reclamacions es podran fer per via telemàtica però amb uns dies reservats per fer-ho presencialment.