Público
Público

Els estibadors de Barcelona no permetran l'activitat de vaixells amb material bèl·lic

L'Organització d'Estibadors Portuaris de Barcelona lamenta que els drets humans estan sent violats a Ucraïna, Israel i al territori palestí. Justifiquen la decisió per voler "protegir la població civil, sigui del territori que sigui"

Un vaixell de càrrega atracat al Port de Barcelona. Foto:Lluís Sibils/ACN

Públic

L'Organització d'Estibadors Portuaris de Barcelona (OEPB) ha decidit en assemblea no permetre al port l'activitat dels vaixells que continguin material bèl·lic. Ho fa amb “l'únic propòsit de protegir la població civil sigui del territori que sigui”: “Cap causa justifica el sacrifici de civils”, justifica a través d'un comunicat difós aquest dilluns, rebutjant qualsevol mena de violència.

Els estibadors del port de Barcelona consideren que és un “compromís” i una “obligació” col·lectiva defensar “amb vehemència” la Declaració Universal dels Drets Humans. Critiquen que semblen haver estat oblidats pels països signants de la mateixa Carta Magna. Assenyalen que actualment estan sent violats a Ucraïna, Israel o al territori palestí”, entre altres llocs del planeta”.

L'organització prega que es proclami l'alto el foc de forma immediata i se cerquin solucions pacífiques als diferents conflictes. Els treballadors també assenyalen la “postura de complicitat per inacció o deixadesa de les seves funcions” de l'ONU, i demanen que posi fre a aquesta política.

https://twitter.com/CoordinadoraBCN/status/1721488392305664339

En aquest sentit, l'OEPB demana que Nacions Unides recuperi l'esperit i els motius pels quals es va fundar. Segons enumera, es tracta de mantenir la pau i la seguretat internacionals, protegir els drets humans, distribuir ajuda humanitària, donar suport al desenvolupament sostenible i l'acció climàtica, i defensar el dret internacional.

Protestes del col·lectiu per la guerra a Gaza

Els estibadors de Barcelona se sumen ara a altres col·lectius de treballadors portuaris que ja han anunciat que no permetran enviar material al conflicte de la Franja de Gaza. La decisió arriba després de l'atac de Hamàs contra Israel perpetrat ara farà un mes, i la posterior ofensiva de l'exèrcit d'Israel contra el territori palestí. El boicot és una tàctica habitual en contextos bèl·lics.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?