Cargando...

Els llogaters s'organitzen contra "l'abús immobiliari"

Neix el Sindicat de Llogaters i Llogateres, que demana la derogació "immediata" de la llei d'arrendaments del PP i mesures contra la "bombolla dels lloguers".

Publicidad

La roda de premsa de presentació del Sindicat de Llogaters i Llogateres. CARLES BELLSOLÀ

BARCELONA, Actualizado:

"Els contractes s'acaben i ens fan fora dels nostres barris, però hem dit prou". Això és el que proclama el flamant Sindicat de Llogaters i Llogateres, una nova organització que té com a doble objectiu defensar els drets dels llogaters d'habitatge de la ciutat de Barcelona i pressionar per aconseguir solucions a "l'abús immobiliari", i que es presentarà en públic el proper divendres al Casinet d'Hostafrancs.

Publicidad

Defensa i reivindicació

L'organització pretén treballar en una doble vessant. En primer lloc, a la manera d'un sindicat tradicional, donant suport als seus afiliats -que hauran de pagar la mòdica quantitat de 30 euros l'any- en forma d'assessorament i defensa legal o de "mediació" amb els propietaris. Però també com a plataforma purament reivindicativa.

Click to enlarge
A fallback.

Vaga de lloguers

Per aconseguir aquests objectius, l'organització contempla qualsevol forma de pressió. "Davant d'una llei il·legítima, usarem tots els mitjans al nostre abast, i això vol dir tots", ha afirmat Palomera. Uns mitjans entre els quals també es contempla una "vaga de lloguers". L'entitat ha precisat, no obstant, que abans d'impulsar una mesura d'aquestes característiques han de comprovar les seves forces i la "massa crítica" d'afiliats que puguin aconseguir. "Hem de ser molts i moltes", ha insistit la igualment portaveu del col·lectiu Lourdes García.

Els efectes "invisibles" de la bombolla

"Només aquest any s'acaben més de 40.000 contractes a Barcelona", ha afegit Sabater. L'activista ha assenyalat que cada dia s'executen "nou desnonaments" a la ciutat, dels quals un 83% són de famílies que viuen de lloguer. També ha cridat l'atenció sobre els "desplaçaments invisibles que no surten a les estadístiques". És a dir, els "moviments" de llogaters que es veuen obligats a "abandonar els seus barris" o la pròpia ciutat, o a "viure en pisos compartits 'sine die'. "Els salaris baixen però els preus del lloguer es disparen", han lamentat els activistes.

Publicidad