Público
Público

Els pagesos mantenen els talls a l'AP-7 a Pontós i a l'A-2 i l'AP-2 a Ponent a l'espera de reunir-se amb Mascort aquest dijous

També s'estén la protesta sense dia de finalització a Coll d'Ares, Puigcerdà, les Bordes i Bassella

Joves jugant a futbol a l'A-2 a Tàrrega tallada pels pagesos
Joves jugant a futbol a l'A-2 a Tàrrega tallada pels pagesos. Oriol Bosch / ACN

Revolta Pagesa ha anunciat que mantindrà "de manera indefinida" els talls de carreteres a l'AP-7 a Pontós (Alt Empordà), a l'AP-2 a Soses (Segrià) i a l'A-2 a Tàrrega, a Ponent, així com a la C-14 a Bassella (Alt Urgell), a la N-260 a les Bordes, al Pont de Suert (Alta Ribagorça), a la N-152 a Puigcerdà i a la C-38 a Coll d'Ares. En el tercer dia de mobilitzacions els pagesos han decidit en les diverses assemblees mantenir les protestes, i n'hi haurà que tornaran a passar la nit a les carreteres. Demà al matí, a més, hi ha talls convocats a Alfarràs i a Almacelles, ambdues a la comarca del Segrià.

A banda de les reivindicacions a l'entorn de la competència deslleial que veuen en les importacions de països tercers, els pagesos també han criticat que el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, no assistís ahir a les reunions amb els seus representants. Finalment la reunió entre organitzacions pageses i el conseller Mascort es farà aquest dijous a les 11 del matí.

Un portaveu de la plataforma Revolta Pagesa, Arnau Capdevila, ha explicat que els pagesos tenen la "moral alta" per continuar amb la protesta almenys fins divendres. Fins i tot, esperen l'arribada de suports d'altres punts de la Catalunya central aquest dijous.

Els pagesos i ramaders s'organitzen per torns per poder mantenir actius els talls d'aquesta setmana, i els tractors continuen ocupant la calçada de la via en ambdós sentits. Per passar l'estona, hi ha grups que escolten música, altres juguen a futbol, passegen o conversen. A la nit molts tornen cap a casa, però al tall sempre s'hi queda algun grup per vigilar els tractors.

Arnau Capdevila ha insistit en la necessitat de parlar directament amb el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, després de la seva absència a la reunió de dimarts: si no és així, assegura que demanaran la seva dimissió. Unió de Pagesos també ha demanat responsabilitats al responsable de l'executiu català. Finalment la reunió entre organitzacions pageses i el conseller Mascort es farà aquest dijous a les 11 del matí.

El representant de la plataforma Revolta Pagesa ha assegurat que estan preparats "pel que sigui" i decidits a "continuar fins al final". El seu objectiu és demostrar a la conselleria que en aquesta protesta els hi va la vida i que no es poden permetre fallar.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?