Público
Público

Dos empresaris desmunten la versió d'Osàcar i afirmen que el Palau els va pagar factures de CDC

Expliquen que el partit els va assegurar que no tenia prou diners i que seria la institució cultural qui abonaria les feines 

El Palau de la Música Catalana.

públic

Dos empresaris han desmentit l'extresorer convergent Daniel Osàcar i han assegurat que el Palau de la Música els va pagar factures que corresponien al partit. Aquesta seria una de les vies que utilitzaria la formació per finançar-se irregularment a través de les comissions que pagava la constructora Ferrovial i que es camuflaven com a donacions a la institució cultural. En concret, han explicat que el partit els va dir que no tenia diners per pagar-los i que ho faria el Palau, que els va abonar les factures amb cert retard.

Els dos empresaris van fer factures falses a instàncies del partit. Miguel Giménez Salinas, d'Altraforma, ha explicat que va modificar el concepte i el destinatari de tres factures, que havia de ser CDC, perquè el Palau les pogués pagar. Segons ell, algú de CDC, que no sap qui és, va trucar la directora financera de l'empresa per dir-li que emetessin la factura a nom del Palau, ja que el partit no tenia diners en aquell moment. Altraforma va acceptar la proposta perquè volia cobrar quan més aviat millor. Un cop oberta la investigació judicial, Giménez Salinas va pactar amb el Palau retornar-li els diners. L'empresari ha dit que ell s'encarregava de la part creativa de la feina publicitària i que no va parlar ni amb CDC ni el Palau sobre les factures.

Juan Manuel Parra, gerent d'Hispart, ha explicat que l'extresorer de CDC Carles Torrent, mort el 2005, els va dir que el material audiovisual llogat per a la campanya de les eleccions generals del 2004 el pagaria el Palau. La institució cultural va pagar el total de 824.000 euros en 13 factures repartides entre 2004 i 2008. En resposta al fiscal, Parra ha dit que ningú de CDC va fer seguiment del pagament d'aquestes factures.