Público
Público

ELECCIONS MUNICIPALS ERC guanyaria Ada Colau per la mínima a Barcelona, segons una enquesta

ERC obtindria 11 regidors, BComú entre nou i deu i el PSC de Jaume Collboni pujaria fins als vuit, segons un sondeig que publica aquest dimarts 'El Periódico de Catalunya'. La CUP i la llista de Jordi Graupera no aconseguirien representació al ple municipal

Al centre, Ernest Maragall, alcaldable a Barcelona per ERC, en una roda de premsa al costat de la resta de la seva candidatura. EFE | Quique Garcia

PÚBLIC

L'alcaldable d'ERC per Barcelona, Ernest Maragall, guanyaria Ada Colau (Barcelona en Comú) a les eleccions municipals, segons una enquesta publicada aquest dimarts per El Periódico de Catalunya. ERC obtindria 11 regidors amb el 22,5% dels vots, mentre que Barcelona en Comú assoliria entre nou i 10 regidors, amb el 20% del sufragi, i el PSC aconseguiria el 16,6% dels suports i pujaria de quatre fins als vuit regidors. Aquests resultats forçarien Maragall a buscar un soci de govern per arribar a l'executiu amb la majoria; un pacte que, pels posicionaments de totes les formacions, només podria donar-se entre els comuns i els republicans.

El candidat amb els suports de Ciutadans, Manuel Valls, arribaria al 13,1% dels suports amb entre cinc i sis representants al ple municipal; la llista de Junts per Catalunya, encapçalada pel pres Joaquim Forn i per Elsa Artadi com a número dos es quedaria amb el 12% i entre cinc i sis edils, mentre que el PP es quedaria només amb un 4,6% i dos regidors. Aquesta enquesta, a més, deixa fora del consistori la CUP i la llista de Jordi Graupera.

Els votants del PSC i d'ERC són els que mantenen més fidelitat de vot. A més, els socialistes recullen una part de votants de Ciutadans i Barcelona en Comú, mentre que els republicans beuen dels comuns i dels antics votants de CiU el 2015. La llista d'Ada Colau manté la meitat dels votants de 2015, mentre que una quarta part està indecisa i l'altra quarta part se la repartirien Collboni i Maragall. El partit més afectat per la transfusió de vots serien els postconvergents, que només conservarien un de cada quatre votants de 2015.

Pel que fa als candidats, Colau és la preferida per ser alcaldessa amb un 24,5%, seguida de Maragall amb un 18,3%, tot i que els candidats independentistes obtenen millor nota que ella: Maragall un 5,9; Joaquim Forn de JxCat un 5,8, i Jordi Graupera de Barcelona és Capital un 5,7, als quals segueixen Collboni amb un 5,4 i Colau amb un 5,3.

Per districtes, en tots es mostra la preferència que Colau continuï sent l'alcaldessa excepte a Sarrià-Sant Gervasi, on es decanten per Valls (22,8%) i l'Eixample, que prefereix Maragall (25,4%). L'enquesta s'ha realitzat entre l'1 i el 4 de maig a partir de 803 entrevistes telefòniques a persones residents i empadronades a Barcelona majors d'edat.