Público
Público

Fortes tempestes al Camp de Tarragona, amb calamarsa i una mànega d'aigua

Els Bombers han hagut de fer una desena de sortides aquest dimarts a causa de l'aiguat que ha caigut al Tarragonès, l'Alt i el Baix Camp i que ja ha remès. Una altra tempesta, acompanyada de pedra i vent, ha afectat zones fruiteres de les comarques del Segrià i la Noguera, tot i que per ara no es té constància de danys

Agents de Protecció Civil de Tarragona fent tasques per evitar inundacions a la ciutat en una imatge d'arxiu.
Agents de Protecció Civil de Tarragona fent tasques per evitar inundacions a la ciutat en una imatge d'arxiu. Mar Rovira / ACN

Els Bombers han hagut de fer una desena de sortides aquest dimarts a causa de l'aiguat que ha caigut al Camp de Tarragona. La pluja ha començat a mig matí al Baix Camp i s'ha desplaçat cap al Tarragonès i Alt Camp, on ha plogut amb intensitat. Tot i això no hi ha hagut incidències greus.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès un avís per temps violent, alertant de la possibilitat de pedra, ratxes de vent fortes i esclafits o tornados. També ha informat que a Torredembarra (Tarragonès) han caigut 30 l/m2 en 30 minuts.

Algunes platges han penjat la bandera vermella degut a la tempesta

Una de les sortides més destacades ha estat al Teatre Bartrina de Reus, on una dotació dels Bombers ha hagut d'intervenir ja que a l'edifici hi entrava aigua. A banda, també han hagut d'actuar en algun local inundat. Protecció Civil també ha informat que a causa de la tempesta moltes platges del litoral tarragoní han penjat la bandera vermella.

Paral·lelament, davant la costa de Miami Platja (Mont-roig del Camp) s'ha format una mànega d'aigua que han compartit alguns veïns a través de les xarxes socials. També ha caigut calamarsa en alguns punts, com Reus o Tarragona.

Pel que fa a afectació a carreteres, el Servei Català de Trànsit ha informat que a l'AP-7 s'han format retencions de fins a deu quilòmetres i ha demanat precaució causa dels bassals d'aigua que s'han generat. 

Afectacions al Segrià i la Noguera

Una altra tempesta, acompanyada de pedra i vent, ha afectat aquesta tarda zones fruiteres de les comarques del Segrià i la Noguera. S'ha format cap a dos quarts de tres de la tarda a la zona centre del Segrià i ha anat avançant cap a la Noguera. Al seu pas, ha deixat aigua, pedra i un fort vent en municipis com ara Alcarràs, Lleida o Torrelameu, entre altres, segons l'ADV Terres de Lleida.

La pedra que ha caigut, molt barrejada amb aigua, era petita, en concret de la mida d'una llentia i, en algun cas, d'un cigró. De moment, no es té constància de danys en cultius agraris tot i que no es descarta que se n'hagin pogut produir, ja sigui per pedra o vent. En aquest sentit, caldrà esperar a les pròximes hores per avaluar l'afectació en l'agricultura.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?