Público
Público
coronavirus

Generalitat i Ajuntament de BCN habiliten pavellons esportius com a plantes d'hospitalització

Ambdues administracions posen en marxa un pla d'eixamplament de la capacitat de l'Hospital del Mar, l'Hospital de Sant Pau, l'Hospital Clínic i el de la Vall d'Hebron amb 300 places d'UCI més, a banda d'uns 660 llits d'hospitalització suplementaris, 315 dels quals estaran a pavellons esportius.

Hospital del Mar
Entrada d'urgències a l'Hospital del Mar de Barcelona

públic

La Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona han posat en marxa un pla d'eixamplament de la capacitat de l'Hospital del Mar, l'Hospital de Sant Pau, l'Hospital Clínic i el de la Vall d'Hebron.

Tindran unes 300 places d'UCI més, a banda d'uns 660 llits d'hospitalització suplementaris, 315 dels quals estaran als pavellons de la Salut-Olímpic, Guinardó i Marítim-Claror, respectivament. 

La consellera de Salut, Alba Vergés, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han explicat els detalls d'aquesta operació d'ampliació, que han anomenat Projecte Pavelló Salut, que implica la utilització de l'espai d'aquestes instal·lacions esportives properes als hospitals esmentats.

La consellera Vergés ha qualificat aquest pla, desenvolupat a través del Consorci Sanitari de Barcelona, com un "exemple de col·laboració entre administracions", per aconseguir que als espais habilitats es pugui treballar com a plantes d'hospitalització dels centres esmentats, per a pacients que necessiten aquest tipus d'atenció però que el seu estat no és crític.

L'alcaldessa Colau ha explicat que l'Ajuntament ha decidit la creació d'una unitat especial, una oficina municipal, amb 5 gerents i 15 professionals tècnics, per posar-la al servei del Consorci. "Posem el cent per cent dels nostres recursos al servei dels professionals de la salut", ha assegurat. "Totes les nostres capacitats", "per intentar anticipar-nos de forma preventiva per nous escenaris", ha insistit.

Ada Colau ha informat, així mateix, que ja compten amb la col·laboració efectiva de tres hotels per atendre pacients lleus i d'un quart que es posa a disposició de professionals de la sanitat que necessitin descansar i prefereixin o necessitin fer-ho en aquest tipus d'allotjament. Ja hi ha 500 places habilitades en hotels, 129 de les quals ja estan ocupades.

L'alcaldessa i la consellera han agraït a tots i totes les professionals sanitàries que estan atenent en espais que no són els habituals. Han posat en valor la col·laboració de Metges Sense Fronteres, que pel seu coneixement en matèria d'epidèmies, han prestat un ajut important per posar en marxa aquest projecte i als bombers, que ja han començat a traslladar material a algun dels equipaments esportius.