Público
Público

El Govern, obert el 12-O

El president de la Generalitat i diversos consellers treballen amb normalitat durant la jornada i ho remarquen a les xarxes socials. Desenes d'ajuntaments catalans han obert les seves portes

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Imatge que ha penjat a Twitter el president de la Generalitat, Quim Torra, aquest 12 d'octubre.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i diversos dels seus consellers han treballat aquest divendres, dia de la Hispanitat i festiu a tot Espanya, i així ho han assenyalat ells mateixos a les xarxes socials. El Govern secundava així una tradició dels darrers anys de l'independentisme, de refusar celebrar –ni tant sols per fer festa– la diada nacional espanyola

"Treballant com cada dia pel benestar social, el progrés econòmic i la República independent", ha escrit Torra a Twitter, acompanyant el text d'una foto seva en un despatx, en actitud de treballar. Una imatge i un text anàlegs ha publicat la consellera de Cultura, Laura Borràs. I el titular de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, fins i tot ha mantingut una reunió de treball amb representants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). 

Desenes de municipis han obert igualment les seves portes, com ara els de Girona, Tortosa, Vilanova i la Geltrú, Balaguer, Cervera, Argentona (Maresme) Sant Julià de Ramis (Gironès), Bellmunt d'Urgell (la Noguera), Verges (Alt Empordà), o Artés (Bages).

A diferència de l'any passat, quan sis regidors de Guanyem Badalona en Comú van obrir el consistori tot i la prohibició expressa d'un jutjat, l'Ajuntament de Badalona ha fet festa. La diferència respecte a l'any passat és la moció de censura de PP, CS i el PSC, que fa pocs mesos va donar al bastó de comandament a un alcalde socialista.

Entitats com Òmnium Cultural s'han sumat al rebuig a la festa. "El 12 d'octubre no hi ha res a celebrar en un estat que empresona les idees i vulnera drets fonamentals", ha assenyalat el president de l'entitat, Jordi Cuixart, en un missatge enviat des de la presó de Lledoners.