L'Ateneu Barcelonès i 'Espacio Público' organitzen un col·loqui sobre alternatives a un sistema en crisi
Sota el títol 'Utopia, transformació, resistència i claudicació', l'eurodiputada Maria Eugenia Rodríguez Palop i els sociòlegs Ivan Miró i Sandra Ezquerra conversaran amb el professor Xavier Giró
Públic
Barcelona-Actualitzat a
L'emergència climàtica, la crisi econòmica persistent, els embats del patriarcat i l'auge de l'extrema dreta són només algunes de les esquerdes d'un sistema que aboca l'esquerra i els moviments socials a una lògica de resistència. Sobre quina alternativa hi ha i cap a quins projectes de futur possibles ens podem orientar tractarà el nou debat organitzat per l'Ateneu Barcelonès i el col·lectiu de pensament crític Espacio Público.
L'acte serà el 30 de novembre a les 18.30 a l'Ateneu Barcelonès
Sota el títol Utopia, transformació, resistència i claudicació: Viu un model de societat alternativa en els moviments socials d'avui?, l'acte serà el dijous 30 de novembre a les 18.30 a l'Ateneu Barcelonès.
El col·loqui comptarà amb la participació de Maria Eugenia Rodríguez Palop, eurodiputada i professora de Filosofia del Dret a la Universitat Carlos III, Ivan Miró, sociòleg especialitzat en economia social i solidària, i Sandra Ezquerra, sociòloga i directora de la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures de la Universitat de Vic. Conversaran amb Xavier Giró, periodista i professor de Periodisme Polític a la Universitat Autònoma de Barcelona.
El Govern espanyol presidit per Pedro Sánchez, que ara inicia el segon mandat, ha assimilat mesures reivindicades des de fa dècades pels moviments socials com la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI), l'ampliació dels permisos per naixement o reduir la jornada laboral. Són polítiques que milloren la vida dels treballadors, però sense confrontar el sistema que aboca a la precarització i a la destrucció del planeta.
En aquest marc, la negació de qualsevol alternativa factible al model actual és una idea que el propi sistema s'ha encarregat d'alimentar. Hi ha la possibilitat de transformacions profundes que ens permetin avançar cap a utopies realitzables enteses com a projectes de futur sòlids? Quin encaix hi tindrien les demandes de llibertat, igualtat i fraternitat, sovint apropiades per la dreta? Quins límits hi ha per la pròpia llibertat, però també la propietat i la individualitat?
De tot això i més debatran els experts convocats per Espacio Público, col·lectiu que reuneix persones de sensibilitats diverses i que des de fa 10 anys organiza debats sobre els temes fonamentals del nostre temps.
Comentaris dels nostres subscriptors
Vols comentar-ho?Per veure els comentaris dels nostres subscriptors, inicia sessió o registra't..