Público
Público

Les barreres dels peatges deixaran d'existir a partir del 2019 a les autopistes catalanes

Es pagarà una taxa anual que donarà dret a un us il·limitat de la xarxa d'autopistes.   “L'objectiu és implantar el nou pla pels peatges al gener del 2019”, ha explicat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat

Pagament de peatge a autopistes catalanes

PÚBLIC

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ha confirmat aquest dimecres que “a partir de gener del 2019 s'aixecaran totes les barreres dels peatges de les autopistes i es pagarà una taxa anual”.

En declaracions a Rac1, Font ha justificat la mesura explicant que  "el model de peatges i carreteres que tenim al país crea uns greuges territorials importants. Per això plantegem una proposta que elimini aquestes diferències i que permeti que allò que es pagui sigui finalista i serveixi per disposar d'una xarxa de vies de qualitat".

Pensen, ha afegit, en "una xifra d'entre 40 i 110 euros per cotxe, tot i que hi poden haver bonificacions".

Avui, segons ha dit, tots els catalans, tinguin cotxe o no, paguen 40 euros dels seus impostos "per finançar els peatges a l'ombra". La gratuïtat en les carreteres no existeix, ha explicat, perquè de fet es financien amb els impostos o, com es fa a altres països d'Europa, a través d'una taxa o vinyeta.

“Amb aquesta taxa anual, ha dit Ricard Font, "s'alliberarien 300 milions d'euros que paguem tots pel manteniment de les carreteres i per les bonificacions dels peatges que podrien anar directament a la millora del transport públic”.

La gratuïtat de les carreteres no existeix i es financen a través dels impostos, a través de peatges explícits, com els que hi ha a França o Espanya, o a través d'una taxa o vinyeta, com a altres països d'Europa.

Tot el que es recapti amb la taxa es destinarà  al manteniment de la xarxa, ha assegurat Font.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?