Cargando...

CRIMS DE LESA HUMANITAT Macri i l'Església Catòlica volen perdonar els genocides argentins

Fiscals i jutges han rebutjat l'aplicació del subterfiugi legal que afavoreix als repressors presos. L'ofensiva judicial que ha provocat una commoció a l'Argentina i contra la qual s'han convocat manifestacions, es produeix simultàniament a una nova crida de la jerarquia de l'Església Catòlica argentina a favor de la "reconciliació" dels argentins després d' "els esdeveniments" que van tenir lloc en la dècada dels 70 i 80. 

Publicidad

El president de l'Argentina, Mauricio Macri / REUTERS

MADRID, Actualizado:

Es comença posant en dubte que hagin estat 30.000 els desapareguts-assassinats de l'última dictadura militar; se segueix després propiciant que els condemnats per crims de lesa humanitat compleixin condemna al seu domicili, i s'acaba buscant subterfugis legals com la llei del "2x1", la 24.390, per reduir dràsticament les penes de presó dels genocides condemnats i deixar a molts d'ells lliures.

Publicidad

Reducció de penes, el 2x1

Mentre Macri fa campanya per l'alliberament de l'opositor colpista veneçolà Leopoldo López, manté a la presó a la dirigent social Milagro Sala, diputada del Parlasur (Parlament de MERCOSUR), tot i les crítiques de l'ONU, l'OEA i la Comissió Interamericana de Drets Humans.

Click to enlarge
A fallback.

No obstant això, el Govern sí que es preocupa pels centenars de militars condemnats pel genocidi argentí, igual que la jerarquia argentina de l'Església Catòlica -cómplice de la dictadura- que ha recuperat protagonisme després de l'arribada de Macri al poder fa gairebé un any i mig.

Rosenkrantz, un defensor dels poders fàctics

L'enrenou polític, jurídic i social provocat a Argentina amb aquesta sentència de la Cort Suprema ha col·locat en una situació compromesa al Govern de Macri, que ha intentat desvincular-se de la decisió de l'alt tribunal, adduint que respecta "la separació de poders".

Publicidad