Público
Público
cultura

Mor l'actor i director Quim Lecina, un dels fundadors del Teatre Lliure

La institució teatral i molts companys de professió han lamentat la seva pèrdua. La consellera Mariàngela Vilallonga assegura que la seva aportació a la cultura catalana "serà recordada sempre".

L'actor Quim Lecina.
L'actor Quim Lecina. TEATRE LLIURE

públic

L'actor i director de teatre Quim Lecina ha mort aquest diumenge. El Teatre Lliure, d'on va ser fundador i patró durant molts anys, ha lamentat la seva pèrdua i ha enviat el condol a família i amics. Lecina va participar en obres com 'L'última frontera' (1992), 'La febre d'or' (1993) i 'El cònsol de Sodoma' (2009), entre altres. Entre les diverses mostres de condol per part del món cultural destaca la de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, que ha dit que la seva aportació a la cultura catalana "serà recordada sempre". "Va posar cor i ànima a la cultura. Les arts escèniques avui estan de dol", ha lamentat.

L’actor i director de teatre tenia 77 anys i ha mort a conseqüència d’un càncer. Com a actor i director teatral va participar en més de vuitanta obres. També va actuar a nombroses produccions televisives i a una vintena de pel·lícules, entre les quals 'Tres días de libertad', 'Monturiol', 'El señor de la mar' o 'La ciutat dels prodigis', entre altres. Un dels seus darrers muntatges va ser 'El gran circ d'Erik Satie', que va crear i dirigir el mes de novembre passat al Lliure de Gràcia.

Va ser professor d’Interpretació a l’Institut de Teatre de Barcelona, a l’Escola de Teatre El Galliner de Girona i al Conservatori de Liceu de Barcelona. Nombrosos companys de professió han lamentat també la seva mort.