Público
Público
ECONOMIA

El MWC prorroga un any el contracte i s'estarà a Barcelona almenys fins el 2024

La decisió l'han segellat la GSMA, l'organitzadora del certamen, i Fira de Barcelona i s'ha pres per compensar la cancel·lació d'aquest 2020, com a conseqüència del coronavirus. 

12/02/2020.- Fotografía de archivo donde se observan los preparativos para el Congreso Mundial de Móviles (MWC), que no pudo realizarse, en Barcelona (España). / EFE ALBERTO ESTÉVEZ
Preparatius de l'edició del 2020 del MWC, que finalment no es va arribar a fer. / EFE ALBERTO ESTÉVEZ

acn i públic

La Fira de Barcelona i la GSMA han arribat a un acord per allargar el contracte del Mobile World Congress (MWC) un any més, és a dir, fins al 2024. La prorroga s'ha signat com a compensació per la cancel·lació de l'edició d'enguany, segons ha avançat l'Ara i ha confirmat l'ACN. La negociació entre les companyies no fa referència a què passarà amb el congrés més enllà del 2024.

L'empresa organitzadora del congrés de telefonia mòbil va suspendre l'edició d'aquest any pel risc de coronavirus i a conseqüència de l'allau de cancel·lacions de les empreses participants. El congrés havia de tenir impacte de gairebé 500 milions d'euros en l'economia de Barcelona i generar 14.100 llocs de treball, sempre segons les estimacions de la pròpia organització. El MWC de 2021 se celebrarà entre l'1 i el 4 de març.

La decisió de cancel·lar el MWC es va anunciar el 12 de febrer, després que desenes de les companyies participants anunciessin que no vindrien a la capital catalana. Ja en aquell moment, la Fira de Barcelona va anunciar la intenció de prorrogar el contracte amb GSMA per allargar el contracte del Mobile. 

¿Te ha resultado interesante esta noticia?