Público
Público
POLÍTICA

El PDeCAT veu com una "purga política" el cessament de Chacón

Considera que és una operació de Torra per fer "desaparèixer el partit". El portaveu del partit, Marc Solsona, lloa la feina de la ja exconsellera d'Empresa i assumeix que la seva expulsió de l'executiu és per "militància política"

El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona. PDECAT
El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona. PDECAT

acn | públic

El PDeCAT ha denunciat que el cessament d'Àngels Chacón -a més dels de Miquel Buch i Mariàngela Vilallonga- respon a una "purga política" a i una operació del president de la Generalitat, Quim Torra, per intentar "fer desaparèixer" el partit. El portaveu de la formació, Marc Solsona, ha comparegut davant la premsa aquest dijous a la tarda després d'una reunió extraordinària de la direcció, posterior a l'expulsió del Govern dels tres consellers, que han estat rellevats per Ramon Tremosa (Empresa), Miquel Sàmper (Interior) i Àngels Ponsa (Cultura).

Solsona ha lloat la feina de Chacón, la ja exconsellera d'Empresa, l'única dirigent que quedava a l'executiu amb carnet del PDeCAT, i ha assumit que la seva expulsió del Govern ha estat motivada precisament per "militància política". El PDeCAT reunirà els seus diputats al Parlament i al Congrés -4 i 4- per decidir quines funcions tindran a partir d'ara.

El portaveu del partit ha qualificat d'"error" la decisió de Torra de destituir Chacón, Vilallonga i Buch. Segons ha argumentat, "ara és moment de centrar el país", i en canvi la remodelació de l'executiu "no ajuda" en uns "moments d'emergència". Fa dies que associats del PDeCAT impulsen a les xarxes una campanya sota el lema "Centrem el país", per enfortir el partit de cara a unes possibles eleccions on la formació de David Bonvehí hi podria concórrer en solitari. De fet, Chacón sona com a probable cap de llista en cas que sigui així.

Solsona ha constatat que a partir d'avui "queda fora un partit que donava suport al Govern", i que s'ha "volgut silenciar la veu" del PDeCAT. El portaveu del partit ha parlat de "purga política" i d'"operació per intentar fer desaparèixer" el PDeCAT, assenyalant directament el president de la Generalitat. Tot i això, ha advertit que "ni despatxos ni decrets fan desaparèixer partits".