Público
Público

REBUIG DE LA INHABILITACIÓ DECIDIDA PER LA JEC Quim Torra: "Soc diputat del Parlament i president de Catalunya"

El president de la Generalitat demana la convocatòria urgent d'un ple extraordinari per aquest dissabte del Parlament de Catalunya per tractar sobre la seva inhabilitació decidida per la Junta Electoral Central (JEC). 

Declaració institucional del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, acompanyat de tot el seu Govern, per rebutjar la inhabilitació decidida per la JEC. EFE / Quique García

Públic

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha denunciat la voluntat d'organismes de l'Estat de "voler treure i posar presidents sense tenir en compte la democràcia" i ha demanat la convocatòria urgent d'un ple extraordinari per aquest dissabte del Parlament de Catalunya per tractar sobre la inhabilitació decidida per la Junta Electoral Central (JEC). Mentre la cambra legislativa que representa la població catalana no digui el contrari continuarà "essent diputat i president de Catalunya", ha dit en una breu declaració institucional després de mantenir una reunió extraordinària amb tots els consellers del seu Govern. “Tan sols la Cambra que representa la sobirania dels catalans pot decidir qui és el president i qui deixa de ser-ho”, ha insistit. 

“Aquesta vegada han fet un 155 sense ni tan sols passar pel Senat”, ha denunciat.

Ara “cal que el ple de la Cambra es pronunciï clarament per rebutjar aquesta resolució de la Junta Electoral que vulnera la llei”, ha afirmat.

"Només em pot inhabilitar el Parlament de Catalunya", ha reiterat. "Presentaré tots els recursos possibles", "arribarem fins el final per defensar les institucions de Catalunya, a l'Estat i a Europa", ha anunciat.

Torra també ha carregat contra la decisió de la JEC d'impedir la presa de possessió d'Oriol Junqueras de la seva acta com  a diputat Parlament Europeu. "Hauria d'estar ja lliure i exercint com a representant a Brussel·les". "Es un altre atac gravíssim que demostra que vivim en una democràcia tan sols aparent”, ha afirmat.

Ha agraït el suport rebut per part de forces polítiques, entitats i ciutadania i ha assegurat que el seu "compromís amb Catalunya és ferm. "Avui es vol alterar la voluntat democràtica del poble", ha conclòs.