Cargando...

El Suprem nega a la CGT el dret al patrimoni que Franco va espoliar a la CNT

Les sigles i els drets

Publicidad

Mobilització de la CNT.

SARAGOSSA.- La CGT "no és hereva de la CNT" dels anys 30. El Tribunal Suprem ha curtcircuitat la possibilitat que la Confederació General del Treball pugui recuperar una part del patrimoni que el franquisme va espoliar després de la guerra civil a la Confederació Nacional del Treball en avalar la resolució amb la qual, amb aquest mateix argument, el govern de José Luis Rodríguez Zapatero ja li va negar l'accés a 2007.

Publicidad

Les sigles i els drets

No obstant això, una cosa era l'assignació de les sigles i una altra les aspiracions per recuperar l'enorme patrimoni que el franquisme va intervenir després de la guerra civil a la central anarcosindicalista, que el 1936 era, amb més d'un milió i mig d'afiliats, el principal sindicat de l'Estat juntament amb la UGT.

Click to enlarge
A fallback.

Més dificultats per als cenetistes

D'altra banda, el Suprem ratifica en la sentència una doctrina que dificulta la recuperació del patrimoni espoliat a la pròpia CNT: "Són les organitzacions sindicals, i no els ens de caràcter sindical afiliats o associats a elles, les titulars dels drets de reintegrament i de compensació ". És a dir, que només les centrals -encara que es tracti d'organitzacions federals- i les seves successores tenen personalitat jurídica per reclamar el patrimoni espoliat pel franquisme, tesi que va impedir fa uns mesos que la Federació Local Obrera de Sindicats de La Corunya de CNT pogués recuperar un cèntric edifici i la impremta sindical d'aquesta ciutat gallega.

Publicidad