Público
Público

Torna La Inesperada, el festival de no-ficció que reivindica  l'experiència cinematogràfica enfront Internet

Se celebrarà a la Filmoteca de Catalunya i al Cinema Zumzeig entre el 21 i el 25 de febrer

Fotograma de la pel·lícula 'As filhas do fogo', dins del festival de cinema La Inesperada.
Fotograma de la pel·lícula 'As filhas do fogo', dins del festival de cinema La Inesperada. La Inesperada

El festival de cinema de no-ficció La Inesperada celebrarà la seva quarta edició del 21 al 25 de febrer a la Filmoteca de Catalunya i al Cinema Zumzeig. Amb la voluntat d'enfrontar-se a Internet i de reivindicar l'experiència cinematogràfica i les arts visuals, el festival ha programat 7 sessions amb 24 pel·lícules (4 llargmetratges i 20 curtmetratges).

La Inesperada presentarà obres de circuts culturals desconeguts a casa nostra, de països tan llunyans com Burkina Faso, Lituània o Xina o, fins i tot, de mons virtuals. Alguns dels títols més destacats d'aquesta edició són As filhas de fogo, del director portuguès Pedro Costa, o Man in Black, del compositor represaliat Wang Xilin. Es pot consultar tots els horaris i programació al seu web

Paral·lelament a les projeccions, com cada any se celebrarà la trobada EXIT, "un espai per donar impuls, visibilitat i camins de sortida a projectes de no ficció de producció catalana". Enguany els projectes que han seleccionat són: Utkane, d'Alexander Cabeza Trigg i Maria Oblicka, Los materiales sensibles, d'Alberto Van den Eynde, La persistència, de Núria Campabadal, Strana, de Diana Mizrahi i La frontera más corta del mundo, de Román Cadafalch. Es durà a terme el dijous 22 de febrer a la seu de la SGAE Catalunya.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?