Público
Público

Una vintena de diputats de Junts es posicionen contra Madaula per haver denunciat violències de companys

Més de la meitat del grup parlamentari ha donat suport a un escrit de queixa contra la vicepresidenta del partit i secretària de la Mesa del Parlament. La permanent de la formació ha decidit elevar aquestes acusacions al comitè de garanties

Aurora Madaula arribant a una reunió de la Mesa del Parlament
Aurora Madaula arribant a una reunió de la Mesa del Parlament. ACN

Una vintena dels 32 diputats de Junts per Catalunya al Parlament han donat suport a un escrit de queixa contra la vicepresidenta del partit, Aurora Madaula. La iniciativa arriba després que la secretària segona de la Mesa denunciés divendres passat "violències silencioses" per part de "companys i companyes", coincidint amb el 25-M.

La permanent de la formació ha decidit elevar aquestes acusacions al comitè de garanties, segons les fonts de Junts. Això s'ha traslladat aquest dimarts en una reunió de grup parlamentari on hi ha participat la presidenta Laura Borràs i el secretari general Jordi Turull, però on no ho ha fet Madaula, que ha al·legat motius de salut.

La vicepresidenta segona del Parlament ha mantingut un perfil baix durant tota la jornada d'aquest dimarts, participant per videoconferència a la reunió de la Mesa de la cambra. Al migdia és quan ha tingut lloc la reunió de grup parlamentari, sense la seva presència, on s'ha traslladat la decisió adoptada per la permanent el diumenge. La trobada s'ha allargat més de dues hores.

Les paraules de Madaula

La polèmica va esclatar divendres passat al Parlament de les Dones celebrat a la cambra catalana. Durant la seva intervenció, Aurora Madaula va emocionar-se quan va explicar sense donar detalls una situació de "violència silenciosa" per part de companys i companyes.

"Violència masclista és dir que hauries de riure més per poder progressar a la feina. A quants homes se'ls valora pel seu somriure? Violència masclista és que et menystinguin a la feina, no t'escoltin o modifiquin una proposta sense la teva opinió", va denunciar. La intervenció va ser compartida per la presidenta del partit, Laura Borràs, a la xarxa social X.

D'altra banda, cal recordar que prèviament Madaula s'havia mostrat favorable d'apartar Eduard Pujol arran del seu presumpte cas d'assetjament, un cal que el jutge ha considerat falses acusacions. Ho recorden fonts de la formació a Nació, que apunten, tanmateix, al silenci de Madaula quan Francesc de Dalmases va intimidar una periodista del FAQS l'any 2022.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?