Público
Público

VIOLÈNCIA MASCLISTA L'agent de Mossos portava mesos assetjant la seva ex-parella abans de matar-la

El darrer crim masclista ha donat peu a nombroses mostres de rebuig de la violència contra les dones. A Terrassa, centenars de veïns guarden un minut de silenci en memòria de la víctima davant les portes de l'edifici consistorial

Veïns de Terrassa durant el minut de silenci convocat a la plaça de l'Ajuntament com a mostra de rebuig per l'assassinat d'una dona per part d'un agent de Mossos d'Esquadra, EFE/ Andreu Dalmau

públic i agències

L'assassinat d'una jove per part de qui havia estat la seva parella, un agent de Mossos d'Esquadra, a Terrassa (Vallès Occidental), ha commocionat a la població. El policia portava mesos assetjant a la víctima perquè tornés amb ell.

L'Ajuntament de Terrassa ha decretat aquest diumenge tres dies de dol oficial per l'assassinat de Judit, una jove de 29 anys que vivia amb la seva mare des que va trencar amb el policia que la va matar.

El cos de Mossos d'Esquadra, on l'agent treballava en tasques de seguretat ciutadana, destinat precisament a l'àrea bàsica policial de la demarcació policial, ha expressat també la seva consternació per aquest nou assassinat d'una dona.

Aquest dissabte, cap a les 21.30 hores, l'agent va esperar a la víctima en el seu cotxe a les portes de l'edifici on ella residia, es va colar en el garatge aprofitant que ella entrava amb el seu automòbil després de fer unes compres al supermercat i li va disparar amb la seva arma. Després es va suïcidar amb un altre tret.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), no consten antecedents judicials de violència entre l'agent i la seva ex-parella, que havien conviscut junts fins que fa uns mesos la dona va decidir posar fi a la relació.

Des d'aleshores, han explicat a l'agència Efe familiars de la víctima, el policia trucava contínuament a la Judit, la perseguia i l'assetjava amb la intenció que tornés amb ell, a la qual cosa la jove es negava.

Aquest darrer crim masclista ha donat peu a nombroses mostres de repulsa. A Terrassa, centenars de veïns han guardat aquest migdia un minut de silenci en memòria de la víctima davant les portes de l'edifici consistorial, on les banderes onegen a mitja asta i la façana llueix llaços de color negre i violeta.

Abans del minut de silenci, en el consistori s'ha reunit la Mesa de Feminicidis i la Junta de Portaveus que han convocat concentracions silencioses per a aquest dilluns a les 18 hores a diferents districtes de Terrassa.

L'alcalde, Jordi Ballart, ha qualificat els fets de salvatjada i ha sostingut que es tracta d'una "emergència social, que la societat ha de fer mirar".

L'alcalde també ha fet una crida a les administracions a unir-se per a reforçar i prioritzar les polítiques contra la violència masclista i d'igualtat, ha reclamat que la justícia sigui més ràpida i ha destacat que en els pròxims dies es prioritzarà "l'atenció als familiars de la víctima".

El Govern de la Generalitat ha emès un comunicat per a condemnar l'assassinat i comprometre's a continuar lluitant contra una "violència estructural" que té les seves arrels en el "masclisme", i la nova delegada del Govern contra la violència de gènere, Victoria Rosell, ha assenyalat a que la clau per combatre la violència contra les dones és la prevenció. "L'educació en igualtat", ha dit, "però els masclistes prefereixen acabar amb ella".