Público
Público

El treball de curs que es va convertir en obra de teatre

Víctimes' es basa en Morir', Carícies' i Forasters', tres textos de Sergi Belbel

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Dit i fet. Marta Farré Ollé, una estudiant de batxillerat de Valls que encara no ha fet els 18 anys, ha aconseguit estrenar una obra al Teatre Principal de la capital de l'Alt Camp. 'El que molts professionals no ens atreviríem, ella ho ha fet amb menys d'un any', assegura Bàrbara Flores, actriu a Víctimes, peça teatral basada en Morir, Carícies i Forasters, tres textos del dramaturg català Sergi Belbel que reflexionen sobre qui és la víctima de veritat, si el protagonista d'una tragèdia personal un addicte a les drogues, per exemple o el seu entorn.

No és una pregunta de fàcil resposta ni l'obra, per tant, una peça superficial. Però la jove directora l'aborda amb maduresa i determinació. La Marta creu que l'art 'ha de fer reflexionar', que no només és entreteniment.

La jove autora va crear l'espectacle com un projecte de fi de curs

'No esperem riure només en l'espectacle, només deixar-nos portar per les paraules, pels plors, pels crits i les llàgrimes de dolor dels personatges', avisa en tota una declaració d'intencions. I tot aquest desplegament d'energia, de maduresa i de capacitat per implicar els altres en un projecte personal és per un treball de final de curs.

Víctimes, doncs, és una obra de teatre, però també és tota una recerca sobre la creació d'un muntatge teatral. A banda de dirigir l'obra, la Marta també ha hagut d'aprendre tots els detalls d'aquesta art escènica, ja que és una de les actrius de la peça. El seu entorn repeteix dues paraules per descriure-la: iniciativa i ambició, amb l'adjectiu molta al davant.

Aquesta alumna de batxillerat d'humanitats ja fa temps que col·labora amb una productora de la ciutat, que també li ha donat un bon cop de mà al projecte. I és que per la Marta dirigir és 'coordinar', és una feina 'estressant però que val molt la pena'.

La peça reflexiona sobre el paper de la víctima en una tragèdia personal

L'obra ha comptat amb la participació de Ricard Farré, actor de l'última pel·lícula de Ventura Pons, Iolanda Pons, actriu del Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER), Arturo Santos, Bàrbara Flores, Mònica Rius i la col·laboració d'Àurea Márquez, protagonista de Pedra de Tartera al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).