Público
Público

Presó sense fiança per al regidor feixista i violent de Masquefa

Tribunals. El jutge creu que el càrrec electe ha vulnerat l'ordre d'allunyament

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

L'Audiència de Barcelona ha dictat presó sense fiança per al regidor de Masquefa (Anoia) Juan José García Mora, que el 12 d'octubre passat va ser detingut per atropellar intencionadament dos veïns i després els va enviar un missatge amenaçador mentre estava en llibertat provisional.

En una interlocutòria, la secció novena de l'Audiència ha estimat el recurs que va presentar la Fiscalia contra la decisió del jutge de guàrdia de Martorell (Baix Llobregat) de deixar en llibertat el regidor, acusat de dos delictes d'intent d'homicidi, quan va ser detingut per segona vegada per incomplir l'ordre judicial d'allunyament de les víctimes.

García Mora, que va atropellar dos veïns el 12 d'octubre, els va tornar a amenaçar

El regidor tenia prohibit comunicar-se o acostar-se a menys de 200 metres de les víctimes, a les quals va atropellar amb la seva furgoneta el 12 d'octubre passat, diada de la Hispanitat, per haver retirat una bandera espanyola que ell havia col·locat sobre una tanca davant les portes del consistori de Masquefa.

El tribunal argumenta en la seva interlocutòria que el missatge telefònic que va enviar el processat a les víctimes, en què els insultava anomenant-los 'catalufos maricons' i els amenaçava de matar-los amb el seu 'camió de 3.500 quilos', denota 'el nul efecte dissuasiu' de la mesura cautelar.

'Ja estic de tornada amb el meu camió de 3.500 quilos. Foteu-vos catalufos maricons, la pròxima vegada us mato, si voleu alguna cosa de mi sóc als bars bevent orujo. Visca Espanya i amunt Franco', resava el missatge que el regidor va enviar el mateix dia que se li va notificar la mesura d'allunyament.

L'edil va enviar un missatge prometent matar-los i amb crits a favor de Franco

L'Audiència ha acordat l'empresonament del regidor per considerar que, d'aquesta manera, 'es conjura de forma real el risc patent' que pugui tornar a atemptar no només contra els dos veïns atropellats, 'sinó també contra altres potencials víctimes que professen un ideari polític diferent i advers de l'imputat'.

L'acte reprotxa al processat, únic regidor de l'independent Força Masquefa, el seu 'menyspreu' a la possibilitat que se li va oferir per via judicial de continuar en llibertat amb només mesures d'allunyament, malgrat que per la seva condició de regidor hauria de ser una 'persona gelosa' en el compliment de les resolucions judicials.

La interlocutòria recalca també que els fets que s'imputen al regidor són 'molt greus', atès que podien constituir un delicte d'intent d'assassinat o, com a mínim, dos delictes d'intent d'homicidi, que li comportarien una pena elevada.

El regidor va atropellar els dos veïns que havien retirat la bandera i, després, va agafar un pal presumptament amb la intenció d'agredir-los, encara que la ràpida intervenció d'alguns testimonis i de la Policia Local va impedir que els fets anessin a més.