Público
Público
DESESCALADA CORONAVIRUS

Barcelona tancarà les platges la nit de Sant Joan per evitar aglomeracions

Tampoc no s'autoritzaran fogueres i només es podran fer foguerons petits amb aforament reduït i controlat. Es permeten les casetes de petards, sempre que compleixin les condicions de seguretat habituals i els requisits sanitaris per la Covid-19.

Una imatge de la nit de Sant Joan de l'any passat a Barcelona. ACN / ELISENDA ROSANAS
Banyistes a una platja de Barcelona. ACN / MIQUEL CODOLAR

acn

Gairebé una setmana després que la Generalitat anunciés mesures sobre com afrontar una revetlla de Sant Joan marcada per la Covid-19, l'Ajuntament  de Barcelona ha decidit que la capital catalana tancarà les platges aquella nit per evitar-hi aglomeracions. Tampoc no s'autoritzaran fogueres i només es podran fer foguerons petits amb aforament reduït i controlat. El que sí que es permeten són les casetes de petards, sempre que compleixin les condicions de seguretat habituals i els requisits sanitaris pel coronavirus. "Si volem un Sant Joan segur ha de ser diferent", ha considerat la tinenta d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, que ha remarcat que es volen evitar "rebrots".

Barcelona no impulsarà cap activitat festiva per aquesta data i recomana la celebració "de petit format" amb un entorn de família o amics i pròxim a casa o al mateix barri. Al seu torn, el tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha demanat a la ciutadania que eviti els desplaçaments i prioritzi la festa "al peu de carrer, balcó o terrassa dels domicilis". A més, ha advertit que hi haurà un "important desplegament" de controls a la ciutat vinculats a la mobilitat i el consum d'alcohol.

També ha remarcat que el tancament de les platges era una qüestió de "prudència mínima" ja que són un espai "llaminer" i "tradicional" per Sant Joan. "Aquest any no tocava", ha conclòs. Concretament, les platges tancaran des de les 20h del dia 23 de juny fins a les 10h del dia 24. Segons ha detallat Batlle, a partir de mitja tarda del dia 23 es farà un "buidatge" de gent a la platja i després es controlarà que no s'hi accedeixi amb un sistema de "tanques i encintats" i presència de la Guàrdia Urbana.