Público
Público

Carme Forcadell serà candidata per ERC

La presidenta del Parlament de Catalunya ha fet públic a través del seu compte de twitter que es presenta a les eleccions del 21-D en coherència amb la seva trajectòria política

Carme Forcadell a la reunió de la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya / EFE Andreu Dalmau

PÚBLIC

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha anunciat a través de xarxes socials que serà candidata a les eleccions autonòmiques catalanes del 21 de desembre convocades per Mariano Rajoy. 

Forcadell, que ha estat sospesant aquesta decisió durant els darrers dies, ocuparà el lloc número quatre a la llista per Barcelona d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), tal com li havia ofert la direcció d'aquest partit.

Ella mateixa, que després de passar una nit a presó per ordre del Tribunal Suprem ha mantingut la seva activitat parlamentària a la Diputació Permanent de la cambra legislativa catalana, ha argumentat la seva decisió afirmant que sempre ha treballat pacíficament i democràtica al servei del país.

Fonts properes a la presidenta han assenyalat  que preveu mantenir un "perfil institucional" durant la campanya, donant prioritat a la seva tasca al capdavant del Parlament durant la resta del mandat.

Formarà part de la llista encapçalada pel vicepresident Oriol Junqueras, que es troba empresonat a Estremera, i per la secretària general d'ERC, Marta Rovira, com a número dos. Rovira ha estat assenyalada aquest mateix dimecres per Junqueras com a futura presidenta de la Generalitat.

La candidatura també inclou als altres exconsellers d'ERC a la presó o a Brussel·les com Raül Romeva, Carles Mundó, Toni Comín o Dolors Bassa, així com independents com l'escriptora Jenn Díaz, membres de Demòcrates, com Antoni Castellà i Assumpció Laïlla, o el sindicalista José Rodríguez "Trinitro", entre uns altres.

El jutge Pablo Llanera del Tribunal Suprem va ordenar el passat dia 9 el seu ingrés a presó per haver fet possible, com a presidenta, el debat parlamentari sobre diferents iniciatives relacionades amb el procés sobiranista.

A l'endemà va poder sortir en llibertat sota fiança després que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) abonés 150.000 euros recaptats a través de la seva "caixa de solidaritat".