Público
Público

Coronavirus Salut obre la vacunació de les persones d'entre 35 i 39 anys

Només fa una setmana va fer-ho amb el grup d'entre 40 i 44 anys. La major disponibilitat de dosis farà que es vagi solapant la vacunació de diferents franges d'edat

Una sanitària vacuna un home a l'Escala aquest juny.
Una sanitària vacuna un home a l'Escala aquest juny. Gemma Tubert / ACN

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha anunciat que els nascuts entre el 1982 i 1986, és a dir les persones que tenen entre 35 i 39 anys, ja poden demanar hora per vacunar-se contra la Covid a la web del Departament de Salut. Fa només una setmana que es va obrir la franja d'entre 40 i 44 anys. La Comissió de Salut Pública va aprovar aquesta setmana que es pugui solapar la vacunació contra la Covid-19 dels grups d'edat que queden per vacunar, els de 30-39, 20-29 i 12-19. Argumenta que atesa la major disponibilitat de vacunes en les pròximes setmanes, la situació epidemiològica actual i per una qüestió organitzativa ara que s'entra en el període estival, es podrà anar solapant la vacunació dels diferents grups mantenint l'ordre d'edat descendent.

Ara mateix més del 45% dels catalans ja ha rebut la primera dosi de la vacuna, mentre que el 27,6% ha completat la pauta de vacunació. Entre els que tenen 40 i 44 anys, la primera dosi arriba ja a més del 20%, xifra que s'eleva al 52,6% entre els que en tenen 45 i 49 i al 76,5% al grup de 50 a 59 anys. L'acceleració en l'arribada de dosis -sobretot de Pfizer- està permetent que ja s'inoculin més de mig milió de dosis setmanalment.