Público
Público

Entitats veïnals de l'Eixample denuncien que les obres de l'L8 amenacen el Parc de Joan Miró

Carreguen contra la decisió d'ubicar el centre d'obres en aquest espai, ja que implica "inutilitzar una tercera part del parc durant cinc anys i talar més de 170 arbres"

3-3-2023
Parc Joan Miró. Ajuntament de Barcelona

Entitats veïnals i associacions del districte de l'Eixample de Barcelona denuncien que el perllongament de les obres de la línia 8 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) des de la plaça Espanya fins a Gràcia amenaça el Parc de Joan Miró. En un manifest que han impulsat carreguen contra el projecte actual, i la decisió d'ubicar el centre d'obres en aquest espai, ja que implica "inutilitzar una tercera part del parc durant cinc anys i talar més de 170 arbres". Per això, insten la Generalitat i l'Ajuntament a emplaçar-lo en un altre lloc.

"A l'entorn de Plaça d'Espanya hi ha altres espais públics i grans zones d'asfalt i formigó que podrien ser utilitzades per a aquesta finalitat sense carregar-se una arbreda que té més de 40 anys i que és el pulmó verd dels barris propers", afirmen en el manifest el teixit veïnal de l'Eixample.

També asseguren que "en un context de l'emergència climàtica" és "imprescindible" prioritzar la protecció i la creació de zones verdes a les ciutats. "Per al veïnat és inacceptable que les administracions destrueixin un parc públic que proporciona refugi, benestar i salut. Creiem que les dues administracions han treballat amb total opacitat i els instem a tenir en compte les demandes del veïnat", conclouen. Encara no se sap quan començarà a instal·lar-se aquesta base d'operacions, però l'inici dels treballs serà aquest estiu. 

Paral·lelament, han convocat una protesta per aquest divendres. Es farà a l'arbreda del Parc Joan Miró a dos quarts de sis de la tarda.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?