Público
Público

FELIP VI L’ANC convoca protestes per la presència del rei dimecres a Barcelona

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, no assistirà al sopar que organitza el Cercle d'Economia a Barcelona amb Felip VI. Hi anirà la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà. Hi havia d'assistir el vicepresident Jordi Puigneró, però finalment tampoc hi anirà per participar en una altre acte que ja tenia agendat

Un grup de manifestants en la protesta convocada pels CDR a l'avinguda Diagonal de Barcelona en rebuig de la visita del Rei, el 3 de novembre del 2019.
Un grup de manifestants en la protesta convocada pels CDR a l'avinguda Diagonal de Barcelona en rebuig de la visita del Rei, el 3 de novembre del 2019. Laura Fíguls / ACN

Des que va pronunciar el seu famós discurs el 3 d'octubre del 2017, cada visita del monarca espanyol a Catalunya ha estat marcada per les manifestacions. En aquest sentit, l'ANC ha convocat protestes i cremes de fotos del Rei Felip VI aquest dimarts i dimecres davant la visita del monarca a Barcelona per assistir al sopar inaugural de la Reunió Anual del Cercle d'Economia. En un comunicat, l'entitat independentista ha anunciat que aquest dimarts fa una crida a les assemblees territorials perquè convoquin "cremes populars" de fotografies de Felip VI a les places de municipis catalans per "deixar clar que Catalunya no té rei ni corona".

Per al dimecres, el dia en què Felip VI assistirà al sopar, l'entitat independentista ha convocat una concentració a les 19.00 a la plaça de la Mar del barri de la Barceloneta, a uns 800 metres de l'Hotel W en el qual se celebra l'acte al qual assisteix el rei. Segons ha confirmat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no assistirà al sopar que organitza el Cercle d'Economia a Barcelona amb el monarca. En aquesta mateixa compareixença, Plaja havia assegurat que hi acudiria el vicepresident Jordi Puigneró, però hores després el Departament de Vicepresidència ha anunciat que finalment no hi anirà per mantenir la seva agenda i participar en la inauguració de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica. Més tard, s'ha sabut que hi anirà la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà. En roda de premsa aquesta tarda, ha assegurat que hi participarà perquè "el Govern sempre assisteix en els esdeveniments on es tracten temes importants per a l'economia catalana".