Público
Público
felip VI

Felip VI visitarà dilluns el monestir de Poblet però ajorna l'estada a Barcelona 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una carta a la Casa Reial per remarcar que aquest divendres el Govern ha dictat una sèrie de restriccions en diverses zones de Catalunya. "S'ha demanat a la ciutadania que eviti desplaçaments innecessaris. Esperem que aquestes recomanacions siguin ateses per tots", apunta. 

Felip VI en un acte de la Fundació Princesa de Girona. FUNDACIÓ PRINCESA DE GIRONA
Felip VI en un acte de la Fundació Princesa de Girona. FUNDACIÓ PRINCESA DE GIRONA

públic i agències

Felip VI visitarà dilluns el monestir de Santa Maria de Poblet, en el municipi de Vimbodí i Poblet a la Conca de Barberà, però ajorna l'agenda que tenia prevista a Barcelona. La decisió d'evitar la capital catalana es justifica  per la situació sanitària, però cal recordar que s'havien convocat importants mobilitzacions de protesta contra la visita a Barcelona del monarca espanyol abans que se suspengués la seva estada de divendres passat. Fonts del Palau de la Zarzuela han explicat a l'ACN que el monarca només realitzarà una part de les visites que tenia previstes a Catalunya programades el 20 de juliol després que el Govern hagi endurit el confinament a la capital catalana. El cap d'Estat tenia programades visites al Cercle d'Economia, a la Sagrada Família i al Barcelona Supercomputing Center però finalment ho ajorna i només mantindrà una part de l'agenda que tenia a Catalunya, concretament a Santa Maria de Poblet.

D'altra banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una carta dirigida al cap de la Casa Reial, Jaime Alfonsín, recordant-li que aquest divendres el Govern ha dictat una sèrie de restriccions i recomanacions en diverses zones de Catalunya.

 "Els haig d'advertir de les restriccions i recomanacions que hem anunciat avui mateix a tota la ciutadania i que són igualment vàlides per a qualsevol visitant del nostre país", afegeix. El president català concreta que hi ha restriccions d'aforament per evitar aglomeracions a les comarques del Segrià i la Noguera (Lleida), així com en diversos municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona "inclosa la capital del país", i enumera totes les ciutats afectades per la mesures.

"A més de les restriccions per evitar les aglomeracions que puguin facilitar la transmissió del coronavirus, també s'ha demanat a la ciutadania que eviti desplaçaments innecessaris i que no siguin essencials. Esperem que aquestes recomanacions per evitar un increment de contagis siguin ateses per tots", conclou.