Público
Público
LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

La Fiscalia denuncia Toni Soler, Jair Domínguez i Magí Garcia per un gag sobre els Mossos

L'esquetx es va emetre al programa 'Està passant' de TV3 durant la primera setmana de protestes contra la sentència del judici al Procés, marcada per les imatges de brutalitat policial. 

Una imatge de l''Està passant'.
Una imatge de l''Està passant'.

europa press

La Fiscalia de Barcelona ha denunciat el director del programa de TV3 Està passant, Toni Soler , i a dos dels seus col·laboradors per un presumpte delicte d'injúries greus als Cossos i Forces de Seguretat per un gag en què es van referir a agents dels Mossos d'Esquadra com a "putos gossos". En l'escrit de denúncia, recollit per Europa Press, la Fiscalia recull el diàleg del gag del programa emès el 16 d'octubre de 2019, en què van participar Soler i els dos col·laboradors denunciats, Magí Garcia i Jair Domínguez. Durant aquells dies les protestes contra la sentència del Procés vivien la màxima intensitat i els Mossos van protagonitzar nombrosos episodis de gran violència.

El fiscal ha presentat la denúncia per un delicte contra les institucions de l'Estat en la seva modalitat d'injúries greus a Cossos i Forces de Seguretat al jutjat en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Llobregat i contempla com a responsable civil subsidiària la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). La denúncia recull el diàleg entre Domínguez i Garcia, en el qual apareixen imatges de gossos amb la gorra amb insígnia de policia i amb un casc i una llançadora de foam, i es refereixen a ells com a "putos gossos aquests de merda".

Fonts de la CCMA han assegurat a Europa Press que no han rebut notificació, i han recordat que la presidenta en funcions de la corporació, Núria Llorach, va afirmar en comissió parlamentària que Està passant "és un programa d'humor i el gag s’ha d'entendre en aquest context". Toni Soler ja va demanar disculpes en directe des del mateix programa i va admetre que es van equivocar amb el gag en usar "analogies i certes expressions poc afortunades", si bé va defensar que era un contingut humorístic i la llibertat d'expressió.

La Fiscalia va obrir a finals d'octubre diligències d'investigació després d'admetre la denúncia de la Trisindical dels Mossos -formada pels sindicats SPC, SME i CAT- i l'associació de comandaments policials Copcat.