Público
Público
moviment per la pau

La Generalitat atorgarà la Medalla d'Or a Arcadi Oliveres a títol pòstum

Ho ha anunciat Aragonès en un acte d'homenatge a Sant Cugat del Vallès a l'economista i activista per la pau, que va morir fa dos mesos

Todas somos Arcadi Oliveres (o qué más quisiéramos)
Arcadi Oliveres. - Ajuntament de Barcelona

El Govern atorgarà la Medalla d'Or de la Generalitat a títol pòstum a l'economista i activista per la pau Arcadi Oliveres. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en l'acte d'homenatge celebrat al Claustre del Monestir de Sant Cugat dos mesos després de la seva mort. La setmana passada, la ciutat el va nomenar fill predilecte. L'acte ha estat organitzat per la Universitat Internacional per la Pau, fundada per l'activista el 1984, i ha comptat amb nombroses entitats i col·lectius amb qui l'economista va participar al llarg de la seva vida.

Economista, activista social i expresident de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres i Boadella (Barcelona, 1945) va morir a l'abril, als 75 anys, de càncer de pàncrees, malaltia que li havien diagnosticat el febrer d'aquest any. Expert en les relacions Nord-Sud, humanista convençut, referent de les lluites d'esquerres, fervent antimilitarista, impulsor del Procés Constituent i gran defensor dels drets humans, Oliveres va deixar un llegat ple de coneixement per a un món més just, pacífic i lluitador. 

L'activista va rebre nombrosos homenatges, entre ells la Medalla d'Or al Mèrit Cívic de l'Ajuntament de Barcelona (2019), el Premi Internacional Alfonso Comín (2011) i el Premi Internacional per la Pau de l'ICIP (2017). Tot i la seva gran influència social i política, i encara que donés suport a alguns partits polítics més vinculats als moviments socials, mai va entrar a les institucions.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?