Público
Público

Un jutjat d'Esplugues obre una segona causa a Shakira per frau fiscal el 2018

La cantant colombiana ja té pendent un judici per suposadament defraudar 14 milions del 2012 al 2014 en l'IRPF i l'Impost de Patrimoni 

19/05/2022 - Shakira en los premios anuales de composición de canciones Ivor Novello en Grosvenor House, Londres.
Shakira en una imatge d'arxiu  Yui Mok / dpa / Europa press

El jutjat d'instrucció número 2 d'Esplugues de Llobregat ha admès a tràmit una querella de la Fiscalia contra la cantant colombiana Shakira. En concret se li atribueixen dos presumptes delictes de frau fiscal contra la Hisenda Pública pels impostos de l'IRPF i de Patrimoni de l'exercici de l'any 2018.

La cantant i el seu equip legal han assegurat que encara no han rebut cap notificació sobre la querella, i asseguren que se n'han assabentat pels mitjans de comunicació. En aquest sentit, consideren que això demostra la "pressió mediàtica i reputacional" a la que està sotmesa. A més, la defensa recorda que Shakira resideix des de fa uns mesos a Miami, als Estats Units, cosa que ja es va notificar a l'Agència Tributària.

Shakira manté que sempre ha actuat conforme a la llei i seguint "el consell dels millors experts fiscalistes".  

Un judici pendent 

Cal recordar que Shakira ja té pendent un judici, que previsiblement serà el proper 20 de novembre a l'Audiència de Barcelona. En aquest cas, la cantant està a punt de ser jutjada per suposadament defraudar a la Hisenda Pública 14 milions entre el 2012 i el 2014 en l'IRPF i l'Impost de Patrimoni.

En aquest cas, la Fiscalia demana fins a vuit anys i dos mesos de presó, una multa de 23,7 milions i i 18 anys i un mes sense rebre incentius fiscals.  

El ministeri públic acusa Shakira de simular que vivia fora d'Espanya quan ja s'hauria instal·lat a Barcelona amb l'exfutbolista del Barça Gerard Piqué. La seva defensa al·lega, per contra, que la cantant no residia aleshores a Espanya, on no fixaria la seva residència fins al 2014. A més, declaren que des del 2011, la cantant ha pagat més de 104 milions en impostos a països de tot el món.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?