Cargando...

CULTURA

Les dues cares del Sant Jordi virtual

Un comunicat del Departament de Cultura ha obert la caixa dels trons entre els llibreters. En una reunió telemàtica, la consellera Vilallonga acorda amb els escriptors, llibreters, editors i il·lustradors potenciar la dimensió virtual de Sant Jordi amb vendes a la xarxa, però molts llibreters no hi estan d’acord perquè consideren que el negoci el farà Amazon i fomentarà la contractació precària de repartidors.

Publicidad

Una imatge del Sant Jordi del 2019. EFE

barcelona, Actualizado:

El dia de Sant Jordi s’acosta, i ahir dimecres, la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, va acordar en una reunió telemàtica amb representats dels escriptors, els llibreters, els editors i els il·lustradors celebrar el 23 d’abril una Diada de Sant Jordi amb gran activitat a la xarxa. Aquesta decisió ha obert la caixa dels trons, i les xarxes bullen de preguntes: què han de fer les petites llibreries, enviar ja els llibres de la manera que bonament puguin, o acumular les comandes i servir-les quan tornin a aixecar les persianes? El Gremi de Llibreters ha d’animar a enviar llibres o s’ha de ser coherent amb l’emergència sanitària que patim?

Publicidad

"No era millor fomentar la compra avançada o el xec regal? No era millor fomentar iniciatives per no moure els llibres abans que això passi perquè estem en una crisis sanitària?"

Click to enlarge
A fallback.

Per a molts, fomentar les ventes el dia de Sant Jordi és fomentar la contractació precària de repartidors. Però una opinió ben diferent és la del llibreter Marc Caparrós que considera que portar llibres a Amposta a Banyoles o Puigcerdà és una realitat diferent, i que els magatzemns del Prat són una cosa i les localitats petites amb quioscos i llibreries papereries en són una altra. "Ens animeu al comerç online i ara no podem fer-ho? Una altra cosa és prohibir a nivell de país la mobilitat de qualsevol producte que no sigui essencial", afegeix Marc Caparrós sobre el tema.

"Tenim les llibreries tancades, no hi haurà parades al carrer, i es tracta de buscar una solució que garanteixi el nostre futur", afirma Joan Carles Girbés

Publicidad

"A la reunió que es va fer ahir, fins on jo sé entre la Conselleria i els gremis del món del llibre ha passat que tot no és unànim, no tothom dins el gremi pensa el mateix. Crec que el Sant Jordi o el celebrem nosaltres o ens el celebren. Tenim les llibreries tancades, no hi haurà parades al carrer, i es tracta de buscar una solució que garanteixi el nostre futur. D’aquesta preocupació neix la campanya llibreriesobertes.cat per protegir les llibreries de proximimitat i demostrar que no estan soles. En moments tan delicats saber que no estàs sol és molt important", afirma Joan Carles Girbés, director editorial de Som i un dels promotors de la campanya llibreriesobertes.cat.

Publicidad