Público
Público
desescalada

El Ministeri de Sanitat permetrà l'obertura de piscines a l'estiu

"No hi ha evidència que el virus que causa Covid-19 pugui transmetre's a les persones a través de l'aigua en piscines, jacuzzis o spas", resa el document del Ministeri de Sanitat.

Imagen de archivo de una piscina. - EFE
Imatge d'arxiu d'una piscina. - EFE

públic

El ministeri de Sanitat publica una sèrie de recomanacions per a l'obertura de les piscines a l'estiu, ja que "no hi ha evidència que el virus que causa Covid-19 pugui transmetre's a les persones a través de l'aigua en piscines, jacuzzis o spas". Aquest document entrarà en vigor única i exclusivament quan el Pla per a la Transició cap a una nova normalitat estableixi que és possible l'obertura.

Al text, el ministeri publica una sèrie de recomanacions per a la seva obertura, entre les quals que destaquen una constant neteja i desinfecció de les instal·lacions, així com un límit d'aforament.

Aquest protocol s'ha consensuat amb les comunitats autònomes i el sector per  preparar l'obertura de les piscines davant de la Covid-19 en funció del Pla per a la Transició cap a una nova normalitat.

Es recomana obrir portes i finestres exteriors per augmentar la circulació d'aire a l'àrea. I, en el cas que la ventilació es proporcioni a través de mitjans mecànics, aquests han de conservar-se en bon estat de manteniment, neteja i grau de desinfecció adequat.

A més, és essencial que es realitzi una exhaustiva neteja abans de conducta a la desinfecció de tot el mobiliari (got, corxeres, escales d'acer inoxidable, dutxes, parets, taquilles, etc.), i prestar especial atenció a les superfícies de contacte més freqüent com ara aixetes, baranes o poms de porta. El protocol crida l'atenció sobre el fet que la desinfecció manca d'eficàcia si la superfície no ha estat prèviament desproveïda de brutícia que pot servir de refugi als microorganismes.

Aquest dijous, el vicepresident de la Junta i conseller de Turisme, Juan Marín, ha explicat que la proposta per accedir a les platges aquest estiu està "dissenyant-se" en col·laboració amb el sector per intentar que puguin obrir-se a partir del 25 de maig o "com a molt tard" a partir de la primera quinzena de juny.

En declaracions als periodistes després de visitar l'Ajuntament de Guaro (Màlaga), Marín afirmat dit que aquesta proposta encara no està ultimada i que treballa en aquesta línia amb els representants del sector, que han participat aquest dijous en una reunió virtual organitzada per la Confederació d'Empresaris de Cadis.

S'ha referit a l'informe del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) que considera poc probable el contagi per contacte amb l'aigua en platges o piscines, per la qual cosa les platges "no són propagadores del virus", ha indicat Marín.