Público
Público

Un policia investigat per càrregues de l'1-O denuncia ara un petó no consentit d'una manifestant el 2017

L'agent considera que la dona va cometre un delicte contra la seva llibertat sexual i demana que se li imposi una ordre d'allunyament. Els fets van tenir lloc després que comissessin les urnes que hi havia al Departament d'Educació

Agentes de la Policía Nacional fretne a las personas concentradas en un colegio electoral en Tarragona, durante la jornada del referéndum del 1-O. REUTERS/David Gonzalez
Una imatge d'arxiu de les càrregues policials de l'1-O  Jordi Play / ACN

Un agent de la Policia Nacional investigat per les càrregues de l'1-O ha denunciat per agressió sexual una manifestant que va fer-li un petó a la boca en el marc del referèndum de 2017. La denúncia, que s'ha interposat davant del Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona, arriba sis anys després de l'1-O i en plena polèmica pel cas Rubiales i el petó no consentit a Jenni Hermoso.

Els fets van tenir lloc a la Via Augusta, davant els serveis centrals del Departament d'Educació. Segons el denunciant, que acompanya el seu testimoni amb un vídeo del canal qatarià Al-Jazira, el petó es va produir de forma "sorprenent" i "no consentida". En la denúncia, a la qual ha tingut accés l'ACN, el policia ha valorat que l'acció buscava una reacció en una situació de "violència generalitzada" en un moment de màxima tensió entre els manifestants i els agents que havien comissat les urnes.

El policia relata que la dona, d'uns 60 anys, se li va acostar, el va insultar, i en observar que hi havia una càmera propera a tots dos va besar-lo: "Va agafar-me amb les dues mans del coll i del casc antiavalots que portava en anar d'uniforme, i acostant el meu cap al seu em va immobilitzar i besar la boca", assegura l'escrit.

Així mateix, l'agent afirma que va sentir un "profund fàstic", però adverteix que la seva reacció va ser "de contenció davant la situació d'extrema violència" que els policies van viure aquella jornada, a cada lloc habilitat com a col·legi electoral i aquell en concret.

El policia ha sol·licitat al jutjat que identifiqui la presumpta agressora i ha demanat que se li imposi una ordre d'allunyament de 1.000 metres i la prohibició de comunicació amb qualsevol mitjà.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?